ΕΛΑΣ: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση – 30 συλλήψεις

Η μεγάλη επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας που έγινε κατά τη διάρκεια της χθεσινής μέρας στην Αθήνα είχε σαν αποτέλεσμα 70 άτομα να προσαχθούν, από τους οποίους οι 30 θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Από διακίνηση ναρκωτικών μέχρι κλοπές

Πρόκειται για εγκληματική οργάνωση, που δραστηριοποιούνταν σε όλη την Αθήνα και έκανε ληστείες, διακινούσε ναρκωτικά κι άλλες πολλές… δουλειές.

Η επιχείρηση έγινε και στο ορμητήριό τους, ένα κατειλημμένο κτίριο στην οδό Αραχώβης στα Εξάρχεια. Οι Αρχές βρήκαν μέσα από χασίς κι άλλα ναρκωτικά, μέχρι σύνεργα για ληστείες και κλοπιμαία.

Πολλές φορές έβγαιναν από το κτίριο Μαροκινοί κι Αλγερινοί για να ληστέψουν πολίτες στο δρόμο με κατσαβίδια και μαχαίρια, ενώ έγινε επιχείρηση και σε διαμέρισμα στην οδό Μπουμπουλίνας που βρέθηκαν πολλά κλοπιμαία. Πιστωτικές κάρτες, ηλεκτρονικές συσκευές κι άλλα.

Ακόμη, έγινε επιχείρηση στην Μενάνδρου σε κατάστημα κλεπταποδόχου, στο οποίο βρέθηκαν τουλάχιστον 400 λάπτοπ, τα οποία ελέγχεται αν είναι κλεμμένα.

Διασύνδεση και με άτομα εντός φυλακής

Στη δικογραφία που σχηματίζεται θα κατηγορηθούν άλλα 10 άτομα, που είναι ήδη μέσα στη φυλακή αλλά εμπλέκονται με το κύκλωμα, ενώ πληροφορίες θέλουν δραπέτη των φυλακών να βρίσκει συχνά κατάλυμα στην συγκεκριμένη κατάληψη. Χθες δεν βρέθηκε στην έφοδο, αλλά οι Αρχές είναι πεπεισμένες ότι έχει πάει εκεί πολλές φορές.

SHARE