Έκτακτο ΚΥΣΕΑ το Σάββατο για το προσφυγικό – Ανησυχία για την αύξηση αφίξεων

Εκτακτη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Αμυνας συγκαλεί ο πρωθυπουργός, στον απόηχο της ραγδαίας αύξησης των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών προς το Αιγαίο τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

«Αύριο Σάββατο, 31 Αυγούστου 2019, στις 11.00 θα συνεδριάσει υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ), με αντικείμενο την αύξηση των μεταναστευτικών/προσφυγικών ροών».

Για νέο κύμα προσφύγων στην Ευρώπη προειδοποιεί o Τσαβούσογλου

Οι συγκρούσεις στην Ιντλίμπ θα επιφέρουν νέο κύμα προσφύγων στην Ευρώπη προειδοποίησε σήμερα  ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, διάρκεια της επίσκεψής του στη Νορβηγία.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ ανέφερε ότι όσο συνεχίζεται η επιχείρηση του Άσαντ στην  Ιντλίμπ της Συρίας, η Ευρώπη θα βρεθεί αντιμέτωπη με ένα νέο κύμα προσφύγων, με σκοπό να «ταρακουνήσει» Ευρώπη και Ρωσία να αναλάβουν δράση στη Συρία: η μεν Ευρώπη να πιέσει τη Ρωσία (σύμμαχο του καθεστώτος), η δε Ρωσία το Σύρο πρόεδρο Άσαντ να σταματήσει την προέλαση προς τη βόρεια Συρία, όπου η Τουρκία διατηρεί στρατό.

Για νέο προσφυγικό κύμα από τη Συρία που ενδέχεται να προκαλέσει «πίεση» προειδοποίησε και ο Τούρκος πρόεδρος σε δηλώσεις του προς δημοσιογράφους.

«Θα είναι ψέμα αν πούμε πως στην  Ιντλίμπ τα γεγονότα είναι στο σημείο που επιθυμούμε. Έχουν πεθάνει 60.000 άνθρωποι. Επίσης σχεδόν διπλασιάστηκαν οι προσφυγικές ροές. Έρχονται στα βόρεια της χώρας Πρέπει να λάβουμε μέτρα!»

 

Στη Νέα Καβάλα μεταφέρονται 1.002 πρόσφυγες από τον καταυλισμό της Μόριας

 

Σοκ στη Λέσβο: Έφθασαν 547 νέοι μετανάστες – Στη Μόρια θα “ζουν” 10.188 άνθρωποι!

 

SHARE