Έκπτωτη η «ΣΑΟΣ» από τη γραμμή Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη

Με απόφαση του υπουργού Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη η εταιρεία ΑΓΙΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, κηρύχθηκε έκπτωτη από τη δρομολογιακή γραμμή Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη και επιστροφή με μερική κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής  υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου

Οι κυρώσεις επιβάλλονται σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας καθόσον «η από την 06η Αυγούστου 2019 και μετά η συγκεκριμένη εταιρεία δεν εκτελεί τα εγκεκριμένα δρομολόγια της παρ’ όλη τη πίστωση χρόνου που της χορηγήθηκε, είτε για να ολοκληρώσει τις εργασίες αποκατάστασης της βλάβης του υπό πλοιοκτησίας πλοίου της ΣΑΟΣ ΙΙ  είτε να αντικαταστήσει αυτό με άλλο κατά παράβαση των συμβατικών της υποχρεώσεων.»

Σημειώνεται ότι από σήμερα Δευτέρα η γραμμή Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη καλύπτεται από το ταχύπλοο επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο «ΑΝΔΡΟΣ ΤΖΕΤ».

Το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «ΑΡΤΕΜΙΣ», που έως χθες  Κυριακή κάλυπτε τη συγκεκριμένη γραμμή, επέστρεψε στα δρομολόγια του στις Κυκλάδες.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

Στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την κάλυψη της ακτοπλοϊκής γραμμής Αλεξανδρούπολης-Σαμοθράκης προχώρησε το υπουργείο Ναυτιλίας.

Η σχετική αίτηση ενδιαφέροντος από τις πλοιοκτήτριες εταιρείες, πρέπει να έχει κατατεθεί έως την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 15:00 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, η σχετική προκήρυξη προβλέπει την εκτέλεση τεσσάρων δρομολογίων την εβδομάδα και την υποχρέωση εκτέλεσης δύο ελεύθερων δρομολογίων την εβδομάδα, έναντι μισθώματος 6.141 για τα πλοία Κατηγορίας 2, και 5.686,10 ευρώ για τα πλοία Κατηγορίας 3, όπως επίσης και 4.548,88 ευρώ για τα πλοία Κατηγορίας 5, ανά πλήρες δρομολόγιο, συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. και των λοιπών νόμιμων κρατήσεων.

Δείτε εδώ την πρόσκληση ενδιαφέροντος από το υπ. Ναυτιλίας

Τα ελάχιστα απαιτούμενα χαρακτηριστικά του προσφερόμενου πλοίου είναι τα εξής:

Μεταφορική ικανότητα πλοίου τουλάχιστον 200 (χειμώνα) – 250 (θέρους) επιβατών.
Να έχει επιφάνεια για φόρτωση ΙΧ οχημάτων μεγαλύτερη ή ίση από 450 τ.μ. Στην επιφάνεια αυτή να είναι δυνατή η φόρτωση Φ/Γ οχημάτων τουλάχιστον 250 τ.μ..
Ολικό μήκος άνω των 75 μέτρων.

SHARE