Εκλογές 7 Ιουλίου – Χαλάνε τα …μπάνια του λαού -Διορίζουν ηγεσία της Δικαιοσύνης

Στις 7 Ιουλίου θα διεξαχθούν οι πρόωρες εκλογές σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Δ. Τζανακόπουλο.

Όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό “Alpha”, «η απόφαση του πρωθυπουργού είναι πράγματι, οι εκλογές να γίνουν στις 7 Ιουλίου για να μην διαταραχθεί η διαδικασία των εξετάσεων».

Όπως είπε ο κ. Τζανακόπουλος, το ραντεβού του κ. Τσίπρα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατρίας, Προκόπη Παυλόπουλο, μετατίθεται για τις 10 Ιουνίου.

  1. Εκλογές μήνα Ιούλιο δημιουργούν πολύ μεγάλο θέμα στις διακοπές πολιτών, πολλοί από τους οποίους έχουν ήδη κλείσει εισιτήρια και προγραμματίσει την καλοκαιρινή τους άδεια. Άλλωστε, το πρώτο “κύμα” των αδειούχων φεύγει στην αρχή του Ιουλίου.

2. Το περιθώριο έως την 7η Ιουλίου δίνει στον κ. Τσίπρα την δυνατότητα να επιλέξει την ηγεσία της Δικαιοσύνης και συγκεκριμένα τον νέο πρόεδρο και εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

3. Πηγές της αντιπολίτευσης επισημαίνουν ότι η μετάθεση των εκλογών κατά μία εβδομάδα έχει να κάνει με την πρόθεση της κυβέρνησης να ανοίξει τη Βουλή για μία εβδομάδα, προκειμένου να περάσει προεκλογικά ρουσφέτια.

Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Να μην προχωρήσει σε καμία απόφαση που θα δεσμεύσει τη χώρα για τα επόμενα χρόνια καλεί από πλευράς της η Νέα Δημοκρατία τον  Αλέξη Τσίπρα.

“Ο κ. Τσίπρας υπό το βάρος της ήττας του, προανήγγειλε ότι αμέσως μετά τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών θα προκηρύξει εθνικές εκλογές. Είναι επομένως αυτονόητο ότι, η υπό προθεσμία πλέον κυβέρνησή του, για λόγους στοιχειώδους πολιτικής και ηθικής τάξης δεν νοείται να λαμβάνει στο εξής καμία απόφαση που θα δεσμεύσει την χώρα για τα επόμενα χρόνια. Πολύ περισσότερο κρίσιμες αποφάσεις που αφορούν την ηγεσία της Δικαιοσύνης”, τονίζει, σε ανακοίνωσή του, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΑΛΛΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι “το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα αποτιμηθεί πολιτικά” και πρόσθεσε ότι “η συζήτηση περί ευθυνών που πυροδοτείται από αλλότρια κέντρα, δεν έχει νόημα αυτή την στιγμή, δεν έχει νόημα να αποδίδονται προσωπικές ευθύνες”. Συνεχίζοντας ανέφερε ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ενωμένος και αποφασισμένος να υπερασπιστεί ιδέες, αξίες και οράματα και έχουμε την δυνατότητα να ανατρέψουμε την κατάσταση”.

Αναφερόμενος στις αιτίες της ήττας σημείωσε ότι “ένας από τους βασικούς λόγους ήταν η πολιτική συνθήκη του μνημονίου που αναγκαστήκαμε να διαχειριστούμε. Παραλάβαμε μία δύσκολη κατάσταση όπου ένα 25% των πολιτών ήταν αποκλεισμένο από τις υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας. Επιλέξαμε να επικεντρώσουμε την προσπάθεια στο να αποκαταστήσουμε το βιοτικό επίπεδο των πολιτών. Με δεδομένους τους δημοσιονομικούς περιορισμούς δεν πετύχαμε να δημιουργήσουμε καλύτερες βιοτικές συνθήκες. Είναι λίγος ο χρόνος που έχει μεσολαβήσει από την έξοδο από τα μνημόνια και δεν έχουν φανεί τα θετικά αποτελέσματα της νέας οικονομικής πολιτικής. “Δεν έχει προλάβει η έξοδος από τα μνημόνια να παράξει θετικά αποτελέσματα για την πλειοψηφία του ελληνικού λαού”, είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι “δεν είναι και εφικτό σε μόλις οκτώ μήνες να επηρεαστεί με καταλυτικό τρόπο η ζωή των πολιτών”. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο είναι λογικό να υπάρχει και φθορά και δυσαρέσκεια από την πλευρά των πολιτών, ωστόσο υπάρχει ένα 24% που αποφάσισε να στηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ και σε αυτό θα βασιστεί και η επόμενη προσπάθεια”.

ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΚΙΝΑΛ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

ΚΙΝΑΛ-Παπαθεοδώρου: Να μην τολμήσουν να ορίσουν τώρα νέα ηγεσία στη Δικαιοσύνη

 

SHARE