“Καταιγίδα” Επιδομάτων ενοικίου, παιδιών, Αναδρομικά, Κοινωνικό Εισόδημα και Συντάξεις Ιουνίου!

Βροχή πληρωμών επιδομάτων αλλά και συντάξεων Ιουνίου(!), φέρνει η κάλπη της Κυριακής. Ελληνικό και διαχρονικό το… φαινόμενο να πηγαίνουν δεκάδες χιλιάδες αδύναμοι οικονομικά ψηφοφόροι στις κάλπες με …γεμάτες τσέπες, αλλά αυτή  τη φορά όμως, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο!

Το αν η “καταιγίδα” των επιδομάτων θα έχει αντίκρυσμα στα ποσοστά του κυβερνώντος κόμματος, θα το δούμε το βράδυ της Κυριακής. Σε παλαιότερες εκλογικές αναμετρήσεις, η πολιτική του …Μαυρογιαλούρου δεν έπιανε, καθώς υπήρχε ισχυρό αντίπαλο πολιτικό ρεύμα ελπίδας. Σήμερα, η πολιτική των μνημονίων που έφερε πολιτική αποχαύνωση και επείγουσες ανάγκες επιβίωσης χωρίς να υπάρχει απέναντι σαφές πολιτικό”αντίδοτο”, όλα είναι πιθανά…

Η…ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ

Σήμερα ξεκινά η καταβολή των συντάξεων του Ιουνίου 2019. Το Δημόσιο, το ΙΚΑ, το ΝΑΤ και το ΚΕΑΝ θα καταβάλλουν τις συντάξεις σήμερα, ενώ σήμερα θα καταβληθούν και οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος.

Από χθες Πέμπτη έως και σήμερα Παρασκευή, πιστώνονται στους δικαιούχους τα εξής επιδόματα:

Αναδρομικά

Σήμερα αναμένεται να γίνει η πληρωμή της δεύτερης δόσης και των αναδρομικών. Οι δικαιούχοι θα πληρωθούν το επίδομα ενοικίου μηνός, καθώς και αναδρομικά για τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο, Μάρτιο και Απρίλιο.

Επίδομα παιδιού

Άρχισαν να πιστώνονται στους λογαριασμούς των δικαιούχων τα χρήματα από την Β’ δόση του επιδόματος παιδιού.

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε ο ΟΠΕΚΑ, η Β’ διμηνιαία δόση του 2019 αφορά τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο και υπολογίστηκε, βάσει των εξαρτώμενων τέκνων που δηλώθηκαν στο Α21 του 2019 και σύμφωνα με την τελευταία εκκαθαρισμένη φορολογική δήλωση. Συνολικά, πληρώνονται 732.219 δικαιούχοι, εκ των οποίων οι 728.498 είναι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού 2019 και οι 3.721 είναι δικαιούχοι οικογενειακών επιδομάτων παλαιότερων ετών. Συνολικά, καταβάλλονται 170,47 εκατομμύρια ευρώ.

Επίδομα στέγασης

Σήμερα (24/05) καταβάλλεται και το επίδομα στέγασης σε όλους όσοι υπέβαλαν αιτήσεις, και αυτές εγκρίθηκαν έως τις 30 Απριλίου 2019. Συνολικά θα καταβληθούν 49,57 εκατομμύρια ευρώ σε 230.001 δικαιούχους (πάνω από 609.000 άτομα). Το επίδομα θα δοθεί αναδρομικά από 1ης Ιανουαρίου 2019 σε όλους όσοι έχουν στο όνομά τους ηλεκτρονικό μισθωτήριο συμβόλαιο από την ημερομηνία αυτή και υπέβαλαν αίτηση τον Απρίλιο.

Το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

Επίσης, σήμερα Παρασκευή (24/05) στους λογαριασμούς θα πιστωθεί και το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) στους δικαιούχους των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως τις 30 Απριλίου 2019 ( 52,2 εκατομμύρια ευρώ σε 255.603 δικαιούχους), όπως επίσης, το επίδομα στεγαστικής συνδρομής και το επίδομα ομογενών (προνοιακά επιδόματα που χορηγούνταν από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης-ΟΤΑ έως και το 2018).

Οικογενειακό – Προνοιακά και Διατροφικά επιδόματα

Σήμερα καταβάλλονται τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα του Μαΐου στο σύνολο των δικαιούχων, δηλαδή σε όλους όσοι πληρώνονταν μέχρι το 2018, από τους δήμους και τις Περιφέρειες, όπως και σε όλους όσοι υπέβαλαν αίτηση μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας των Κέντρων Κοινότητας και αυτή έχει εγκριθεί από τον ΟΠΕΚΑ. Συνολικά, θα καταβληθούν 64,35 εκατομμύρια ευρώ σε 154.248 δικαιούχους.

 

 

 

SHARE