Εκλογές 2019: Ισχυρή εντολή στον Μητσοτάκη με 158 βουλευτές – Παρών ο Α.Τσίπρας με αριστερά του τον Βαρουφάκη – Εκτός η ΧΑ

Νέα σελίδα για τη χώρα μετά την αναμενόμενη μεγάλη νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος σήμερα ορκίζεται πρωθυπουργός, αναλαμβάνοντας τα ηνία σε μια κρίσιμη συγκυρία.

Δυνατός παραμένει ο Αλέξης Τσίπρας, τον οποίο καταψήφισε η μεσαία τάξη (αλαζονεία, ΕΝΦΙΑ, φόροι, εισφορές) αλλά ψήφισαν οι λαικές συνοικίες του Λεκανοπεδίου και ένα μεγάλο ποσοστό ψηφοφόρων ηλικίας 17 έως 34 ετών ( 36,8% και ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία με 30,6%).

Οι εκλογείς, είπαν επιτέλους(!) όχι στη φασιστική – ναζιστική Χρυσή Αυγή, αφήνοντάς την εκτός Κοινοβουλίου.

Το ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ πέτυχε ποσοστό πάνω από 8%, γεγονός που του δίνει το δικαίωμα να “παίξει” το ρόλο του τόσο στη Βουλή, όσο και στις διεργασίες που θα υπάρξουν στον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς.

Η είσοδος στη Βουλή του κόμματος του Γ.Βαρουφάκη με 9 βουλευτές, θα είναι ο μεγάλος πονοκέφαλος του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς, με κάθε στροφή του προς το κέντρο, θα χάνει πόντους από τα αντιμνημονιακά αριστερά του.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Με 39,85% κερδίζει η ΝΔ τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος συγκεντρώνει 31,53%, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών και με την ενσωμάτωση στο 98,83%.

Η δύναμη των κομμάτων με καταμετρημένο το 99,83% των ψήφων:

ΝΔ –                                   39,85%
ΣΥΡΙΖΑ –                             31,53%
ΚΙΝΑΛ –                                 8,10%
ΚΚΕ –                                    5,30%

Ελληνική Λύση –                     3,70%

Μέρα 25 –                              3,44%
ΧΑ –                                       2,93%

Η ΝΔ εκλέγει 158 βουλευτές.
Ο ΣΥΡΙΖΑ  εκλέγει 86 βουλευτές.
Το ΚΙΝΑΛ 22 βουλευτές
Το ΚΚΕ  με 15 βουλευτές
Ελληνική Λύση – Βελόπουλος 10 βουλευτές
ΜέΡΑ25-Γ.Βαρουφάκης 9 βουλευτές
– Η Χρυσή Αυγή δεν θα μπει στη Βουλή

 

Η Νέα Δημοκρατία, όπως φαίνεται και στον χάρτη, κυριαρχεί, με βάση τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα, με εξαίρεση την Κρήτη, την Ξάνθη, την Άρτα, την Αχαΐα και τον Βόρειο τομέα της Δυτικής Αττικής, στους οποίους υπερτερεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

 

 

ΣΤΗ ΝΔ ΚΑΙ ΟΙ 7 ΜΟΝΟΕΔΡΙΚΕΣ

Και τις επτά μονοεδρικές περιφέρειες της χώρας κερδίζει η Νέα Δημοκρατία με βάση τα  αποτελέσματα, Δηλαδή, Φωκίδα, Γρεβενά, Ευρυτανία, Κεφαλονιά, Λευκάδα, Σάμο, Ζάκυνθο.

Ποιοι εκλέγονται βουλευτές Επικρατείας

Η ΝΔ εκλέγει πέντε βουλευτές από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, και συγκεκριμένα τους Παναγιώτη Πικραμμένο, Μαριέττα Γιαννάκου, Γιώργο Γεραπετρίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο και Χρήστο Ταραντίλη.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ εκλέγονται τέσσερις βουλευτές από το Επικρατείας: οι Βασίλης Βασιλικός, Έφη Αχτσιόγλου, Πάνος Σκουρλέτης και Αλέκος Φλαμπουράρης.

Από το ΚΙΝΑΛ εκλέγεται ο Γιώργος Καμίνης, από το ΚΚΕ η Αλέκα Παπαρήγα, ενώ έδρα  λαμβάνει και η Ελληνική Λύση με τον Βασίλειο Βιλιάρδο.

Η ΨΗΦΟΣ ΚΑΤΑ ΗΛΙΚΙΕΣ

Στην ηλιακή ομάδα 17-34 στα αποτελέσματα, ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται πρώτος με 36,8% και ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία με 30,6%. Ακολουθεί η ΜέΡΑ25 με 6%, το ΚΙΝΑΛ με 5,7%, το ΚΚΕ με 5,6%, η Χρυσή Αυγή με 4,7%, η Ελληνική Λύση με 3,2%.

Στις ηλικίες 35-54 πρώτη έρχεται η Νέα Δημοκρατία με 40,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 29,5%, το ΚΙΝΑΛ με 7,3%, το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση με 4,4%, η ΜέΡΑ25 με 3,9%, η Χρυσή Αυγή με 3,2%.

Στις ηλικίες 55+ η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 43,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 30,8%, το ΚΙΝΑΛ με 10,4%, το ΚΚΕ με 6%, η Ελληνική Λύση με 3,3%, η Χρυσή Αυγή με 1,8%, η ΜέΡΑ 25 με 1,7%.

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ “παρέδωσε” τα πάντα στον Μητσοτάκη – Του έμεινε(;) ο Αρχιεπίσκοπος

SHARE