Έκλεισε το deal MIG -CVC για τη Vivartia – Τι κερδίζει η Πειραιώς – Ευκαιρία ανάπτυξης της Mig

Έκλεισε το μεγάλο deal  και έπεσαν οι υπογραφές μεταξύ της MIG και του CVC για την πώληση της Vivartia.

Η ομόφωνη συμφωνία στο Διοικητικό Συμβούλιο της Margin Financial Group για την μεταβίβαση της εταιρείας έναντι 175 εκατομμυρίων ευρώ, έχει ευρύτατες συνέπειες:

  1. Η MIG  “απαλλάσσεται” με τα επιπλέον 425 εκατομμύρια ευρώ των δανείων της θυγατρικής της στις Τράπεζες Πειραιώς, Εθνική και Eurobank.
  2. Οι τράπεζες εξασφαλίζουν τα δάνειά τους
  3. Η Vivartia αναπτύσσεται δυναμικά στα χέρια του CVC με τις επενδύσεις που θα δρομολογήσει. Το CVC θα εισφέρει πέραν των 175 εκατ και με διάφορες μορφές όπως κεφάλαια και δάνεια έως και 100 εκατ για την εστίαση.

Το σημαντικό επίσης όσον αφορά στο deal, είναι ότι η Τράπεζα Πειραιώς, δίνει παράταση 3 ετών στον δανεισμό που έχει η MIG (ιδιαίτερα ανταγωνιστικό επιτόκιο), γεγονός που σημαίνει ότι “ζει” και η MIG, καθώς της παρέχεται η ευκαιρία αφενός να δημιουργήσει προστιθέμενη αξία στους μετόχους της αλλά κυρίως να εξετάσει πλάνα επέκτασης στο πορτοφόλιό της που μετά το deal περιλαμβάνει μόνο την Attica Group και την Σέρβικη εταιρεία.

Καθοριστικός ο ρόλος στην όλη εξέλιξη, πέρα από τη διοίκηση της MIG, του στελεχιακού δυναμικού της Τράπεζας Πειραιώς που κατάφερε και έκλεισε σε μιά πολύ δύσκολη συγκυρία ένα “καρποφόρο” deal εξασφαλίζοντας κεφάλαια, με παράλληλη σταθερή βιωσιμότητα των επιχειρήσεων.

MIG: Υπογραφή συμφωνίας με την CVC για την πώληση της Vivartia – Πάνω από 600 εκατ. ευρώ η αποτίμηση

SHARE