Εκδότες-ΕΙΗΕΑ: : Στοπ στις αναρτήσεις sites χωρίς άδεια ή αντάλλαγμα

Καμπανάκι για όσους ιστότοπους αναπαράγουν περιεχόμενο εφημερίδων χωρίς προηγούμενη άδεια χτυπούν οι εκδότες με ανακοίνωση της ΕΙΗΕΑ. Οι εκδότες δεν αντιδρούν στην αναδημοσίευση των πρωτοσέλιδων των εφημερίδων, αλλά στην «καταχρηστική πρακτική» αναπαραγωγής των οπισθόφυλλων και των μέσα σελίδων χωρίς άδεια και χωρίς αντάλλαγμα.

Η Ένωση Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών με ανακοίνωσή της σημειώνει ότι πρόθεσή της είναι «να προστατεύσει τα επαγγελματικά και οικονομικά συμφέροντα των μελών της» δηλαδή των εκδοτών Τύπου. Στο πλαίσιο αυτό «διενεργεί εκστρατεία ενημέρωσης με στόχο την αποτροπή της καταχρηστικής πρακτικής από πάσης φύσεως ιστότοπους να αναρτούν οπισθόφυλλα και άλλα τμήματα του περιεχομένου των εφημερίδων χωρίς άδεια και καταβολή ανταλλάγματος». Η ΕΙΗΕΑ δεν παραλείπει να προειδοποιήσει και για τις «νομικές συνέπειες που απορρέουν από τέτοιας φύσης πρακτικές».

Ήδη, προκειμένου να ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους… λογοκλόπους, η ΕΙΗΕΑ προχώρησε σε έντυπες καταχωρίσεις στις εφημερίδες μέλη της. Δηλώνει επίσης ότι θα συνεχίσει τη δράση της «για την προάσπιση και διασφάλιση των δικαιωμάτων των μελών της καθώς και της έννομης λειτουργίας της ενημέρωσης».

SHARE