Εισβολή αστυνομικών στις καταλήψεις που ανακατέλαβαν οι αντιεξουσιαστές στο Κουκάκι

m᪡���籟ﵠ󴯭 ᱩ謼 45 �勞��󴯠ʯ�鬠᰼ ᭴饮ﵳ顳��ܢ⡴1 ɡ�ᱟﵠ2020. (EUROKINISSI/ԁԉM`̐ϋQǩ

Αστυνομικοί εισβάλουν για ακόμα μια φορά στα δύο κτίρια στο Κουκάκι που ανακατέλαβαν το απόγευμα του Σαββάτου οι αντιεξουσιαστές.

Άνδρες της ΕΚΑΜ σπάζουν τις εισόδους για να μπουν στα κτίρια καθώς σύμφωνα με την αστυνομία έχει δοθεί πράσινο φως από τον εισαγγελέα ενώ η όλη επιχείρηση παρακολουθείται από αέρος με τα δύο drones που διαθέτει η ΕΛΑΣ.

Οι λίγοι αντιεξουσιαστές που βρίσκονται μέσα στις δύο καταλήψεις άρχισαν να πετούν πέτρες, μπογιές, διάφορα άλλα αντικείμενα αλλά και συρτάρια κατά των αστυνομικών δυνάμεων προκειμένου να τους εμποδίσουν να μπουν μέσα στα κτίρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατάληψη της οδού Ματρόζου βρίσκονται τέσσερα άτομα και στην κατάληψη της οδού Παναιτωλίου βρίσκονται περίπου εφτά άτομα. Τα άτομα αυτά είναι κλεισμένα μέσα και αρνούνται τουλάχιστον μέχρι στιγμής να φύγουν.

Σε οκτώ συλλήψεις, πέντε γυναίκες και τρεις άνδρες, προχώρησε η αστυνομία.

Υπενθυμίζεται, ότι στην επιχείρηση για την εκκένωση του κτιρίου της οδού Ματρόζου, στο Κουκάκι, που ολοκληρώθηκε στις 20:30, συνελήφθησαν τρεις άνδρες (ο ένας ανήλικος) και δύο γυναίκες. Παράλληλα, η αστυνομία προχώρησε σε εννέα προσαγωγές.

Όλοι οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Κρατική Ασφάλεια.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την αστυνομία στις δύο επιχειρήσεις για την εκκένωση των κτιρίων τραυματίσθηκαν συνολικά 6 αστυνομικοί .

 

Το χρονικό 

Το μεσημέρι του Σαββάτου αντιεξουσιαστές έκαναν ανακατάληψη των κτηρίων που είχαν εκκενωθεί μετά από αστυνομική επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στην περιοχή του Κουκακίου. 

Πιο συγκεκριμένα ανακατάληψη πραγματοποιήθηκε στα κτήρια επί της οδού Ματρόζου 45 και Παναιτωλίου 21.Η ομάδα που πραγματοποίησε τις ανακαταλήψεις ανήρτησε κείμενό της σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.  Η ομάδα που πραγματοποίησε τις ανακαταλήψεις ανήρτησε κείμενό και φωτογραφίες σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε εννέα προσαγωγές. Συγκεκριμένα, άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου συγκεντρώθηκαν έξω από τα κτίρια, ανταποκρινόμενα στο κάλεσμα για συμπαράσταση που αναρτήθηκε σε γνωστή ιστοσελίδα του χώρου, μαζί με φωτογραφίες από την ανακατάληψη. Στο σημείο μετέβησαν δυνάμεις των ΜΑΤ, με αποτέλεσμα να σημειωθούν επεισόδια.

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών και προχώρησαν στις προσαγωγές.

SHARE