Εισαγγελέας σε “Ταξιάρχες” και “Κασταλία” για τα κρούσματα – Δεύτερος νεφροπαθής νεκρός στο Περιστέρι

UPD: Εντολή για την διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης έδωσε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών, Βαγγέλης Ιωαννίδης, για την υπόθεση των κρουσμάτων κορονοϊού σε ασθενείς και νοσηλευτικό προσωπικό, που εντοπίστηκαν σε ιδιωτική κλινική στο Περιστέρι αλλά και για δεύτερη κλινική στην Γλυφάδα, την Κασταλία.

Η σορός ενός άνδρα παρελήφθη πριν από λίγη ώρα από την κλινική Ταξιάρχαι, στο Περιστέρι. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για νεφροπαθή, που κατέληξε έχοντας προσβληθεί από κορωνοϊό. Ο άνθρωπος φέρεται να είχε καταλήξει το πρωί. Από την ίδια κλινική πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν καταλήξει συνολικά δύο άνθρωποι, οι οποίοι κατά τις τελευταίες ώρες της ζωής τους είχαν διακομισθεί και νοσηλεύθηκαν σε νοσοκομεία αναφοράς.

Ο εισαγγελέας, με άμεση παρέμβαση του λίγο μετά την ενημέρωση για το θέμα της κλινικής, έδωσε εντολή για την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με την μορφή κατεπείγοντος, προκειμένου να διαπιστωθεί αν προκύπτουν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες υπευθύνων της ιδιωτικής κλινικής.

Στο πλαίσιο της έρευνας, σύμφωνα με την εισαγγελική εντολή, θα αναζητηθεί εάν υπήρξε παραβίαση των μέτρων πρόληψης για την διάδοση ασθενειών, που προβλέπονται στο άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα.

Παράλληλα, ο κ. Ιωαννίδης ενημερώνεται διαρκώς και για την περίπτωση δεύτερης ιδιωτικής κλινικής, στα νότια προάστια, όπου φαίνεται να εντοπίστηκε κρούσμα και αναμένεται να παρέμβει εφόσον κριθεί ότι η υπόθεση πρέπει να διερευνηθεί.

ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

Από την είσοδο που οδηγεί απευθείας στη μονάδα  της ομάδας αιμοκάθαρσης μπήκε στην ιδιωτική κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι ο ασθενής με κορωνοϊό, υποστήριξε ο διοικητικός διευθυντής της κλινικής Αλέκος Κοκκινάκης.
Ο ασθενής επισκεπτόταν την κλινική τρεις φορές την εβδομάδα από την Καλλιθέα, όπου διέμενε, για να κάνει αιμοκάθαρση, υποστήριξε ο κ. Κοκκινάκης μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Αναφορικά με τα μέτρα ασφαλείας, ο διοικητικός διευθυντής της κλινικής υποστήριξε ότι από τις 22 Μαρτίου δεν μπαίνει κανείς μέσα, εάν δεν θερμομετρηθεί στην είσοδο. Ερωτηθείς για τον συγκεκριμένο ασθενή, υποστήριξε ότι «δεν μπήκε από την είσοδο της κλινικής», αλλά από την απευθείας είσοδο στη μονάδα αιμοκάθαρσης, τον έλεγχο της οποίας, όπως υποστήριξε, διατηρεί ο γιατρός. «Είναι θέμα του γιατρού του» υποστήριξε, προσθέτοντας ότι «ο συγκεκριμένος ασθενής δεν έμπαινε από την κεντρική είσοδο. Γιατί αλλιώς δεν θα τον άφηναν να μπει».

Ο κ. Κοκκινάκης υποστήριξε ότι πέντε ασθενείς που έκαναν αιμοκάθαρση και εντοπίστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο αναφοράς. Στην κλινική παραμένουν 6 ασθενείς που εντοπίστηκαν θετικοί στον Covid-19 αλλά είναι ασυμπτωματικοί.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Εισαγγελική έρευνα για την ιδιωτική κλινική που “χτύπησε” ο κορονοϊός στο Περιστέρι

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές υπηρεσίες, μετά την επιβεβαίωση 28 κρουσμάτων κορωνοϊού στην ιδιωτική κλινική Ταξιάρχαι. Μάλιστα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό Σωτήρης Τσιόδρας έκανε λόγο για «απρόσεχτη συμπεριφορά των λίγων» και μάλιστα σε υγειονομικές δομές, που θέτουν σε κίνδυνο, όπως είπε, τους πολλούς.

Ο κ.Χαρδαλιάς, στη διάρκεια της ενημέρωσης από το υπουργείο Υγείας είπε ότι από την Κασταλία κατέληξε ένας τρόφιμος που είχε επιβαιωθεί με κορωνοϊό, ενώ ελέγχονται μαζικά οι 300 τρόφιμοι και οι 170 εργαζόμενοι. Τα πρώτα 92 δείγματα από εργαζόμενους έχουν βρεθεί αρνητικά.

 

Κρούσματα κορωνοϊού σε ιδιωτική κλινική στο Περιστέρι

 

SHARE