Εισαγγελέας για τους άθλιους που έθαψαν τις ευθύνες για την τραγωδία στο Μάτι

Εισαγγελέας εντός της ημέρας παρεμβαίνει μετά τα αποκαλυπτικά στοιχεία που έφερε χθες στο φως της δημοσιότητας η «Καθημερινή της Κυριακής» σχετικά με τις απειλές και τους εκβιασμούς που έθεταν οι «ιθύνοντες» απέναντι στο έργο του εμπειρογνώμονα που ορίστηκε, για να διαλευκάνει την υπόθεση της  τραγωδίας με τη φωτιά στο Μάτι Αττικής.

Νέο ηχητικό ντοκουμέντο προκαλεί εμετό για τις αθλιότητες εκείνων που πήγαν να κουκουλώσουν τις ευθύνες της ανυπαρξίας τους.

Ο πυραγός Δημήτρης Λιότσιος  έβαλε το κινητό του τηλέφωνο να γράφει τη συνομιλία του με τον τότε αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Βασίλη Ματθαιόπουλο και…ιδού το αποτέλεσμα!

 

Ο Ματθαιόπουλος δίνει «οδηγία» στον εμπειρογνώμονα «να φτιάξει πόρισμα για τη φωτιά, όχι φταίει ο ένας, ο άλλος… Φτιάξε ένα πόρισμα με την εμπειρία σου.. Αν είναι ελλιπή στοιχεία, στ’ α…. σου. Δεν πρόκειται να σου πει ο Εισαγγελέας τίποτα».

Και συνεχίζει: «Πέντε αράδες, πέντε λέξεις, πέντε αυτά… και δωσ’ το. Και μπορεί να πάρουν την πίτα κι εσύ να πάρεις την π…».

Σε άλλο σημείο, επισημαίνει την «οδηγία» που έλαβε από την «Υπουργό»: «Μην γράψεις πουθενά σου λέω, ότι προκύπτουν ευθύνες για τους ανωτέρους σου. Η Υπουργός αυτό μου’ πε. Κάλεσέ τον, μου λέει, και πες του το. Μην γράψει ότι ευθύνεται ο Δήμαρχος ή η Δούρου, ο καθένας. Ή κάποια υπηρεσία ή το Δασαρχείο».

Ακόμη πιο συγκλονιστική όμως, είναι η παραδοχή Ματθαιόπουλου για τον τρόπο που «παίχτηκε το παιχνίδι» σε αντίστοιχες περιπτώσεις, για τις μεγάλες φωτιές σε Κύθηρα και Μάνη τα προηγούμενα χρόνια, όπου καθηλώθηκαν τα εναέρια μέσα: «Έχεις 15 χρόνια, 20, για να πάρεις σύνταξη. Θα έρθει το χαρτάκι από πάνω. Θα πούνε, στη Σάμο. Ποιος είναι; Ναι. Και στην πρώτη φωτιά μην του σηκώνεις και τίποτα. Έτσι γίνονται τα παιχνίδια. Έτσι έγιναν πέρυσι τα παιχνίδια με Καπέλιο-Βασιλειάδη. Για να καθαρίσει ο Καπέλιος τον Βασιλειάδη, τον άφησε και στα Κύθηρα χωρίς εναέρια και στη Μάνη χωρίς εναέρια».

 

Ηχητικό ντοκουμέντο για Μάτι: Μεταφέρω εντολές ανωτέρων, θαψ’ τα γιατί θα σε σκίσουμε

SHARE