ΕΕΚΤ: Start-up επιτυχίες από την ένωση δυνάμεων AEI και ιδιωτικού τομέα

Κινητικότητα παρατηρείται στο χώρο των startups το τελευταίο διάστημα, επιβεβαιώνοντας ότι η Ελλάδα διαθέτει υψηλού επιπέδου επιστήμονες, οι οποίοι με την κατάλληλη ενίσχυση μπορούν να εξελιχθούν σε startuppers διεθνών προδιαγραφών, προσελκύοντας επενδυτές και συμβάλλοντας στην επανεκκίνηση της οικονομίας και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά είναι τα νέα από τη θερμοκοιτίδα INVENT ICT, μία πρωτοβουλία του κόμβου καινοτομίας και επιχειρηματικότητας ΕΠΙ.νοώ του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου που χρηματοδοτεί η Ένωση Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας (ΕΕΚΤ).

Οι εταιρείες Κινητών Επικοινωνιών ένωσαν τις δυνάμεις τους με την τριτοβάθμια εκπαίδευση με στόχο να αξιοποιηθεί το υψηλού επιπέδου ερευνητικό έργο των φοιτητών και αποφοίτων πολυτεχνικών, κυρίως, σχολών με τη δημιουργία επιχειρηματικής κουλτούρας μέσω παροχής εξατομικευμένης συμβουλευτικής σε ζητήματα, όπως η διαμόρφωση βιώσιμων business plans, στρατηγικής marketing κ.ο.κ. για startup επιχειρήσεις.

INVENT ICT: εξασφάλιση χρηματοδότησης €500.000 για την InAccel

Επιτυχημένο παράδειγμα σύνδεσης ερευνητικών ιδεών και αναγκών της αγοράς η γέννηση της InAccel, εταιρεία που δημιουργήθηκε στον πρώτο κύκλο του ΙNVENT ICT και κατόρθωσε, λαμβάνοντας υπηρεσίες εξατομικευμένης συμβουλευτικής και συμμετέχοντας στις αποστολές του  ΙNVENT ICT στο μεγαλύτερο συνέδριο τηλεπικοινωνιών GSMΑ Mobile World Congress 2018 στη Βαρκελώνη και στη διεθνή έκθεση τεχνολογίας Arch Summit 2018 στο Λουξεμβούργο, να προσελκύσει χρηματοδότηση €500.000 από τη Marathon Venture Capital.

Η InAccel αναπτύσσει επιταχυντές υλικού σε μορφή IP cores για την αύξηση της απόδοσης των προγραμμάτων πληροφορικής και ειδικών προγραμμάτων που είναι υπολογιστικά χρονοβόρα και τρέχουν σε συστήματα υπολογιστικού νέφους (cloud computing applications). Η εταιρία διαθέτει επιταχυντές για ευρέως χρησιμοποιούμενες πλατφόρμες για την επεξεργασία μεγάλου όγκου δεδομένων και για συστήματα μηχανικής μάθησης. Επίσης, είναι η πρώτη εταιρεία στη διεθνή αγορά που διαθέτει επιταχυντές FPGAs μέσω της Amazon Web Services.

Τέλη Ιουλίου η ανακοίνωση των ομάδων για το β’ κύκλο του INVENT ICT

Με την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου του προγράμματος εκκίνησης νεοφυών επιχειρήσεων, σήμερα, το INVENT ICΤ διανύει το δεύτερο κύκλο, ο οποίος ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2018 και εξετάζει την ένταξη 45 προτάσεων νεοφυών επιχειρήσεων από το χώρο της ψηφιακής τεχνολογίας. Μετά τις 25 Ιουλίου αναμένεται να ανακοινωθούν οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στο δεύτερο κύκλο της θερμοκοιτίδας INVENT ICΤ.

SHARE