ΕΔΟΕΑΠ: Το ΣτΕ απέρριψε τις προσφυγές των εργοδοτών για το 2%

Δικαίωση του Ενιαίου Δημοσιογραφικού Οργανισμού Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης (ΕΔΟΕΑΠ), μετά την απόρριψη από το Συμβούλιο της Επικρατείας των προσφυγών των εργοδοτικών οργανώσεων.

Η προσφυγή τους αφορούσε την απόδοση του 2% επί των ακαθαρίστων εσόδων από τις εταιρείες ΜΜΕ στον Οργανισμό.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του προέδρου του ΕΔΟΕΑΠ Σταύρου Καπάκου, «Όπως με ενημέρωσαν οι νομικοί σύμβουλοι του ΕΔΟΕΑΠ, καθηγητές κκ. Βλαχόπουλος, Μέλισσας και Στεργίου, το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε τις προσφυγές των εργοδοτικών οργανώσεων κατά του ΕΔΟΕΑΠ.

Η Δικαιοσύνη μίλησε! Είναι ημέρα δικαίωσης για τον ΕΔΟΕΑΠ και τους ασφαλισμένους του, τους ανθρώπους της Ενημέρωσης.

Η Διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ και οι Ενώσεις των εργαζομένων στα ΜΜΕ δούλεψαν σκληρά για αυτήν την απόφαση. Τώρα έχουμε μπροστά μας άλλον έναν κάβο να περάσουμε: Τις προσφυγές και άλλων φορέων εναντίον μας».

Η ΕΣΗΕΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ χαιρετίζει την απόφαση του ΣτΕ με την οποία απορρίπτονται στο σύνολό τους και οι 7 προσφυγές των εργοδοτών για κατάργηση της θεσμοθετημένης εισφοράς 2% επί του κύκλου εργασιών τους υπέρ του ΕΔΟΕΑΠ, με τις οποίες επεδίωκαν τον ξαφνικό θάνατο του ΕΔΟΕΑΠ που θα είχε σαν αποτέλεσμα την αδυναμία παροχής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, επικούρησης και εφάπαξ για χιλιάδες δημοσιογράφους, διοικητικούς και τεχνικούς.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, μετά από 2,5 χρόνια αγώνα στο πλευρό του ΕΔΟΕΑΠ, συνεχίζει την υπερπροσπάθεια και για τις άλλες προσφυγές που έχουν κατατεθεί στο μεσοδιάστημα και εκκρεμούν ενώπιον του ΣτΕ.

Ευχαριστούμε όλη τη νομική ομάδα που χειρίστηκε την υπόθεση με πρώτους τους Νομικούς Συμπαραστάτες, της ΕΣΗΕΑ, καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου κ. Σπύρο Βλαχόπουλο, του ΕΔΟΕΑΠ καθηγητή κ. Δημήτρη Μέλισσα και του ΕΤΑΣ-ΤΕΑΣ καθηγητή κ. Άγγελου Στεργίου. Επίσης ευχαριστούμε τους εκατοντάδες συναδέλφους, που στήριξαν τον αγώνα, τις δεκάδες δημοσιογραφικές Ενώσεις ανά τον κόσμο καθώς και τον Πρόεδρο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων, Γιουνές Μζαχέντ, ο οποίος 48 ώρες μετά την εκλογή του ήρθε στην Ελλάδα και παραβρέθηκε στη συνεδρίαση του ΣτΕ.

 

SHARE