Ε. Παναρίτη και Τζ. Γκάλμπρειθ μαζί με τον Γ. Βαρουφάκη στη διαπραγμάτευση του Eurogroup

panarith galbreithΣτη μάχη της δύσκολης διαπραγμάτευσης στο Eurogroup ρίχνονται μαζί με τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, ο αμερικανός καθηγητής Τζέιμς Γκάλμπρειθ και η οικονομολόγος Έλενα Παναρίτη.

Πρόκειται για δύο άτομα της απολύτου εμπιστοσύνης του Έλληνα υπουργού Οικονομικών.

Ο Τζέιμς Γκαλμπρέιθ είναι γιος του Τζον Κένεθ Γκαλμπρέιθ, ενός εκ των κορυφαίων Αμερικανών κεϊνσιανών οικονομολόγων, είναι καθηγητής στη Σχολή Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου του Τέξας, μέλος του Ινστιτούτου Οικονομικών Levy, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της Διεθνούς Ένωσης Οικονομολόγων, ενώ έχει υπηρετήσει κατά καιρούς σε καίριες κυβερνητικές θέσεις, στο Κογκρέσο των ΗΠΑ και αλλού.

Είναι στενός φίλος του Γ. Βαρουφάκη, ενώ τον συνόδευσε και στην ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης στη Βουλή.

Η Έλενα Παναρίτη είναι οικονομολόγος, πρώην βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, η οποία δραστηριοποιείται πλέον στην ελεύθερη αγορά, με διασυνδέσεις στην Παγκόσμια Τράπεζα και το ΔΝΤ.

Να σημειωθεί ότι η κ. Παναρίτη θα διατελέσει σύμβουλος του υπ. Οικονομικών, μόνο κατά τη διάρκεια των κρίσιμων διαπραγματεύσεων του Eurogroup.

SHARE