Δύο βουλευτές μένουν πιστοί στον Π.Καμμένο – Ουδείς εχθρός ασφαλέστερος του ευεργετηθέντος…

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος παρίσταται στη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας της ΝΔ κατά της Κυβέρνησης στην Ολομέλεια της Βουλής, Αθήνα, Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Ενώ το ραντεβού Τσίπρα -Καμμένου που αναμένεται να γίνει με την επιστροφή του δεύτερου από το εξωτερικό, ώστε να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με την πορεία της συγκυβέρνησης, το τοπίο μέσα στους ΑΝΕΛ θυμίζει…μαγαζί σε διάλυση που…ξεπουλάει όσο – όσο.

Τσίπρας -Καμμένος: Δε μπορεί, δε μπορεί, κάπου θα συναντηθούνε! Στο ίδιο σπίτι ζούνε…

Την Τετάρτη το πρωί ο Πάνος Καμμένος έχει συγκαλέσει συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας.

Δύο και μόνο δύο βουλευτές από του 7 (συμπεριλαμβανομένου του Π.Καμμένου) φέρονται να ακολουθούν μέχρι το τέλος του πρόεδρο του κόμματος στις επιλογές του. Πρόκειται για τον βουλευτή Κώστα Κατσίκης και την υφυπουργό Αμυνας Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά.

Κατά τ’ άλλα:

– Ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, οχι μόνο θα ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά δεν θα παραδώσει ούτε την έδρα του, όπως προ μηνός είχε δηλώσει…

– Η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, αν και επίσημα δεν έχει τοποθετηθεί, θεωρείται βέβαιο ότι και τη Συμφωνία θα ψηφίσει και στην κυβέρνηση θα μείνει. Μάλιστα δεν αποκλείεται, να είναι και υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ είτε στην Α’Αθήνας, είτε στο Ευρωκοινοβούλιο!

-Επίσημα, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και βουλευτής των ΑΝΕΛ Βασίλης Κόκκαλης δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του.

Ο Κ.Ζουράρης, συνεργαζόμενος με τους ΑΝΕΛ, έχει υποστηρίξει ότι” δεν πρόκειται να ρίξει την κυβέρνηση της Αριστεράς».

Από τους ΑΝΕΛ που μετέχουν στην κυβέρνηση χωρίς να είναι βουλευτές, ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ (θα διαδεχόταν στη Βουλή τον κ.Παπαρχιστόπουλο αν εκείνος παρέδιδε την έδρα) και η υφυπουργός Εσωτερικών  Μαρίνα Χρυσοβελώνη, έχουν επίσημα δηλώσει ότι θα ψηφίσουν τη Συμφωνία και ότι …είναι θέμα του Α.Τσίπρα αν θα μείνουν ή όχι στην κυβέρνηση. Εν ολίγοις, έγραψαν…κανονικά τον Π.Καμμένο που τους έκανε υπουργούς. (σ.σ. πάντα ισχύει το ουδείς εχθρός ασφαλέστερος του ευεργετηθέντος).

Τέλος η ανεξάρτητη βουλευτής Κατερίνα Παπακώστα αν και μπήκε στην κυβέρνηση με χείρα βοήθειας από τον Πάνο Καμμένο, δεν φαίνεται πως έχει σκοπό να ενταχθεί στους ΑΝΕΛ. Άλλωστε, έχει το δικό της “μαγαζί” το “ΝΕΟ”.

Σημειώνεται  ότι δεν είναι και τόσο εύκολο στον Π.Καμμένο να το κάνει…Κούγκι το “μαγαζί”. Για να υπάρχει Κοινοβουλευτική Ομάδα, απαιτείται να την απαρτίζουν τουλάχιστον 5 βουλευτές.

 

 

SHARE