Δυνάμεις του Άσαντ ανακατέλαβαν την πόλη Καφράνμπελ στην Ιντλίμπ

Την περιοχή Καφράνμπελ, μία από τις πρώτες πόλεις που είχαν εξεγερθεί κατά του καθεστώτος του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, στην επαρχία Ιντλίμπ ανέκτησαν σήμερα οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις, μετέδωσε το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.

Σύμφωνα με το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων, το δημοσίευμα του οποίου αναπαράγεται από το γαλλικό μέσο France 24, με τη στήριξη της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας, οι δυνάμεις του συριακού καθεστώτος ανακατέλαβαν την πόλη αυτή, καθώς και άλλα 18 χωριά και κοινότητες στη νότια Ιντλίμπ, τις τελευταίες 48 ώρες, επικαλούμενο το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Νωρίτερα, το Παρατηρητήριο ανέφερε ότι τουλάχιστον 19 άμαχοι σκοτώθηκαν από αεροπορικούς βομβαρδισμούς του καθεστώτος στην πόλη Ιντλίμπ και στις κοινότητες Μπινίς και Μααρέτ Μισρίν. Οι δύο αυτές πόλεις απέχουν περίπου 55 χλμ. βορείως της Καφράνμπελ.

«Από το 2012 η Καφράνμπελ ελεγχόταν από τους αντικαθεστωτικούς αντάρτες, οι οποίοι κυριαρχούν ακόμη, μαζί με τους τζιχαντιστές της Χαγιάτ Ταχρίρ αλ Σαμ (το πρώην παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία) σε μεγάλο μέρος της επαρχίας αυτής. Τις τελευταίες εβδομάδες το συριακό καθεστώς κατάφερε να ανακαταλάβει σχεδόν τη μισή επαρχία», σημειώνει.

Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων τις τελευταίες εβδομάδες, η Δαμασκός έχει εξαπολύσει μια σημαντική επίθεση εναντίον περιοχών που εξακολουθούν να κρατούνται από τζιχαντιστές και αντάρτες που υποστηρίζονται από την Τουρκία, ενώ σημειώνει πως εξαιτίας των πολεμικών συγκρούσεων έχει εκτοπιστεί περίπου ένα εκατομμύριο κάτοικοι.

SHARE