Δριμύ κατηγορώ Σαμαρά σε ΣΥΡΙΖΑ: Μας άφησε ναρκοθετημένη γη

Ο Αντώνης Σαμαράς από το βήμα του Συνεδρίου της ΝΔ, κατηγόρησε για ακόμη μια φορά τον ΣΥΡΙΖΑ και την «ναρκοθετημένη γη» που άφησε στην νυν κυβέρνηση, ενώ μίλησε ανοιχτά για «λαθρομεταναστευτικό» ζήτημα.

«Πριν ένα χρόνο ακριβώς χρόνο σας είχα πει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός και έγινε. Σας είχα πει ότι δεν αρκεί να κερδίσουμε, αλλά πρέπει να κερδίσουμε καθαρά για να κυβερνήσουμε με λυμένα χέρια. Και αυτό έγινε» είπε ξεκινώντας την ομιλία του στο συνέδριο της ΝΔ, ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

«Όλα αυτά συνέβησαν γιατί όλοι μαζί παλέψαμε ενωμένοι. Δεν λύσαμε τα προβλήματα της χώρας επειδή έφυγε η χειρότερη κυβέρνηση των τελευταίων δεκαετιών. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μας άφησε καμένη γη, αλλά ναρκοθετημένη γη» συμπλήρωσε. Στη συνέχεια έκανε αναφορά στα μέχρι τώρα πεπραγμένα της κυβέρνησης, λέγοντας πως επικρατεί δυσαρέσκεια σε ένα και μόνο πράγμα. Στο προσφυγικό.

«Έκανε άριστα η κυβέρνηση που διευκρίνισε από την αρχή ότι η συντριπτική πλειοψηφία αυτών που βρίσκονται στη χώρα δεν είναι πρόσφυγες, αλλά λαθομετανάστες» τόνισε.

Έκανε λόγο για «λαθρομεταναστευτικό» ο Σαμαράς

Μιλώντας για το προσφυγικό / μεταναστευτικό έκανε λόγο για «λαθρομεταναστευτικό». «Έτσι το λέω γιατί έτσι είναι» εξήγησε ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και τόνισε πως «οφείλουμε σεβασμό και προστασία στους πρόσφυγες», εξηγώντας όμως ότι «είναι πια ελάχιστοι». «Οι Μικρασιάτες Έλληνες που ήρθαν στην Ελλάδα το 1922 δεν έκαναν εισβολή» είπε τονίζοντας πως η πλειοψηφία όσων μπαίνουν σήμερα στη χώρα μας είναι «παράνομοι μετανάστες ή λαθρομετανάστες».

Στη συνέχεια έκανε εκτενή αναφορά στη διαχείριση του μεταναστευτικού επί της πρωθυπουργίας του, υπογραμμίζοντας πως χρειαζόμαστε κλειστά κέντρα και πολύ πιο γρήγορες αποφάσεις για την απονομή ασύλου, υποστηρίζοντας την «πολιτική που εξήγγειλε η νέα κυβέρνηση».

Οι εκβιασμοί της Τουρκίας

«Η Τουρκία απέκτησε επί ΣΥΡΙΖΑ ένα πρόβλημα εκβιασμού της Ελλάδας που προηγουμένως δεν είχε» είπε ο κ. Σαμαράς, συμπληρώνοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε τη στρόφιγγα και την κρατάει πλέον η Τουρκία. Η χώρα μας υφίσταται πλέον έναν άτυπο λαθροεποικισμό, αυτό πρέπει να αλλάξει το ταχύτερο».

«Το λαθρομεταναστευτικό απειλεί να τινάξει στον αέρα όλες τις ευρωπαϊκές κοινωνίες ξεχωριστά και την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση που κοιμάται» συμπλήρωσε. Απαντώντας σε όσους χαρακτηρίζουν ακροδεξιές τις απόψεις της ΝΔ τόνισε πως «λέμε αυτά που λέει ο Μακρόν, είναι και αυτός ακροδεξιός;» και συμπλήρωσε πως «εδώ δεν σεβάστηκαν ούτε τον πατέρα Αντώνιο, που εδώ και 20 χρόνια περιθάλπει παιδιά και εκείνοι τον κατήγγειλαν ως ρατσιστή και ξενοφοβικό. Στον Μακρόν ή σε μας θα δίσταζαν; Μην περιμένετε καλή κουβέντα από αυτούς».

Ο Σαμαράς για την Συμφωνία των Πρεσπών

Αναφερόμενος στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών είπε πως «είναι μια απαράδεκτη συμφωνία όπως είχαμε προειδοποιήσει. Φάνηκε πως δώσαμε τα πάντα από την αρχή, ενώ τα Σκόπια υποσχέθηκαν ότι θα κάνουν κάποιες υποχωρήσεις στο μέλλον αν προχωρήσει η ένταξή τους στην ΕΕ».

Ωστόσο, όπως υπογράμμισε ο Αντώνης Σαμαράς, μετά το γαλλικό βέτο για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων «παρέμειναν μόνο οι δικές μας πλήρεις παραχωρήσεις που είχαν γίνει εξαρχής». «Υποτίθεται ότι το ΝΑΤΟ θα σταθεροποιούσε τα Σκόπια. Το ίδιο το ΝΑΤΟ ποιος θα το σταθεροποιήσει;», αναρωτήθηκε στη συνέχεια. «Το πρόβλημα είναι πως θα αποδεσμευτούμε χωρίς να πληρώσουμε το κόστος. Αυτό δεν είναι εύκολο», είπε ο κ. Σαμαράς, υποστηρίζοντας ότι «για την ώρα πρέπει να θωρακίσουμε την Ελλάδα από τις αρνητικές επιπτώσεις της συμφωνίας».

SHARE