Δραπέτευσαν 785 τζιχαντιστές! – Οι Κούρδοι φρουροί αμύνονται απέναντι στους Τούρκους

Έντονη ανησυχία προκαλεί η πορεία χιλιάδων μαχητών του Ισλαμικού Κράτους ή υπόπτων για σχέσεις με την τζιχαντιστική οργάνωση που κρατούνται σε στρατόπεδα της Συρίας καθώς οι κουρδικές δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι η φύλαξη τους δεν θα αποτελεί προτεραιότητα.

Την ώρα που οι τουρκικές δυνάμεις πολεμούν στα σύνορα, ένας ανώτερος διοικητής των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων δήλωσε ότι σύντομα θα μεταφερθούν στην πρώτη γραμμή τα κουρδικά στρατεύματα που φυλάσσουν τους υπόπτους του ISIS. «Η προστασία των φυλακών για το ISIS δεν θα παραμείνει προτεραιότητά μας», δήλωσε ο διοικητής της SDF κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου το Σάββατο.

«Η υπεράσπιση του εδάφους μας θα αποτελέσει προτεραιότητα εάν ο τουρκικός στρατός συνεχίσει τις επιθέσεις του». Η εξέλιξη αυτή εγείρει σοβαρούς κινδύνους να αυξηθούν οι αποδράσεις από τις φυλακές κάτι που δεν επιβεβαιώνουν δυτικοί αξιωματούχοι.

Σήμερα η κουρδική διοίκηση στα βόρεια της Συρίας δήλωσε ότι 785 ξένοι που σχετίζονται με το Ισλαμικό Κράτος κατάφεραν να δραπετεύσουν από ένα στρατόπεδο στο οποίο κρατούνταν, μετά τους βομβαρδισμούς που δέχθηκε το στρατόπεδο από τους τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις. Κάνοντας ουσιαστική αναφορά στους αντάρτες της Συρίας που υποστηρίζονται από τον τουρκικό στρατό, η κουρδική διοίκηση ανέφερε σε ανακοίνωσή της, ότι μισθοφόροι επιτέθηκαν κατά της φρουράς του στρατοπέδου όπου κρατούνταν στοιχεία του Ισλαμικού Κράτους και άνοιξαν τις πύλες.

Περίπου 100 άνθρωποι που συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος και τα παιδιά τους-δραπέτευσαν από ένα στρατόπεδο το οποίο φρουρούνταν από συριακές δυνάμεις υπό κουρδική ηγεσία στα βόρεια της Συρίας, όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Επικαλούμενο πηγές στην πόλη Άιν Ίσα, ο διευθυντής του παρατηρητηρίου Ραμί Αμπντουλραχμάν δήλωσε ότι υπήρχε ένα “καθεστώς αναρχίας” στο εσωτερικό του στρατοπέδου.

SHARE