Δούρου: «Δεν κρυφτήκαμε» λέει η Περιφερειάρχης Αττικής

Την πρώτη της συνέντευξή της, 12 ημέρες μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, παραχώρησε η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

«Κανείς δεν μπορεί να λέει ότι “τα κάναμε όλα καλά” όταν υπάρχουν νεκροί. Αυτό όμως συμβαίνει σε κάθε τραγωδία στον τόπο μας. Ισχυριζόμαστε ότι τα κάνουμε όλοι όλα τέλεια. Όμως ο αριθμός των νεκρών λέει άλλα» αναφέρει, μεταξύ άλλων, στη συνέντευξή της η κ. Δούρη, υποστηρίζοντας ότι δεν κρύφτηκε και δεν έχει μάθει να κρύβεται.

«Μελετώντας εκ των υστέρων με ηρεμία τα στοιχεία, την πορεία και την ταχύτητα της φωτιάς, νομίζω ότι όντως ήταν πολύ δύσκολο να εκτιμηθούν από τους επιχειρησιακά αρμόδιους τα στοιχεία της. Βέβαια όλα αυτά τελούν υπό την κρίση των δικαστικών αρχών, που είμαι σίγουρη ότι θα διερευνήσουν τα πάντα ενδελεχώς και θα αποδώσουν τις ευθύνες εκεί που υπάρχουν. Εμείς δεν κρυφτήκαμε και δεν έχουμε μάθει να κρυβόμαστε. Έθεσα ήδη με ενημερωτικό σημείωμά μου όλα τα στοιχεία στη διάθεση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου».

Την ίδια στιγμή πάντως, ρίχνει στην Πυροσβεστική το «μπαλάκι» για το θέμα της εκκένωσης τονίζοντας ότι η Περιφέρεια ουδέποτε έλαβε εισήγηση για οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση.

«Τέτοια εισήγηση για οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση, γραπτή, προφορική με sms, με φαξ, με mail, δεν έγινε ποτέ σε καμία υπηρεσία της Περιφέρειας Αττικής. Στο ερώτημα γιατί δεν έγινε δεν μπορώ να ξέρω. Μπορεί για παράδειγμα να έκρινε ότι είναι πολύ αργά. Υπάρχουν όπως μαθαίνω ερωτήματα».

SHARE