ΔΝΤ-Παγκόσμια Τράπεζα: Κοινή ανακοίνωση για τον κοροναιό

Την ετοιμότητα τους να βοηθήσουν τα κράτη μέλη τους να αντιμετωπίσουν το ανθρώπινο δράμα και τις οικονομικές προκλήσεις από την επιδημία του νέου κορονοϊού επισημαίνουν σε κοινή τους ανακοίνωση το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Παγκόσμια Τράπεζα.

“Συνεργαζόμαστε στενά με διεθνείς θεσμούς και κρατικές αρχές, με ιδιαίτερη έμφαση στις πιο φτωχές χώρες όπου τα συστήματα υγείας είναι πιο αδύναμα και οι άνθρωποι πιο ευάλωτοι”, αναφέρουν σε κοινή τους δήλωση το ΔΝΤ και η Παγκόσμια Τράπεζα.

Ταυτόχρονα τονίζουν ότι θα χρησιμοποιήσουν όλα τα εργαλεία που έχουν στη διάθεση τους “στο μέγιστο δυνατό βαθμό, παρέχοντας έκτακτη χρηματοδότηση, συμβουλές πολιτικής και τεχνική βοήθεια, μεταξύ άλλων”.

Σημειώνουν επίσης ότι διαθέτουν εργαλεία “ταχείας χρηματοδότησης τα οποία, συλλογικά, μπορούν να βοηθήσουν τις χώρες να ανταποκριθούν σε ένα ευρύ φάσμα αναγκών”.

“Η ενίσχυση της εποπτείας και των συστημάτων ανταπόκρισης είναι κρίσιμα στοιχεία για τον περιορισμό της μετάδοσης αυτής και μελλοντικών επιδημιών”” αναφέρουν οι δύο οικονομικοί οργανισμοί και προσθέτουν. “Η παγκόσμια συνεργασία είναι ουσιώδης σημασίας για να αντιμετωπιστεί ο αντίκτυπος του ιού COVID-19. Το ΔΝΤ και η Παγκόσμια Τράπεζα δεσμεύονται πλήρως να διαθέσουν την στήριξη που περιμένουν οι πολίτες των κρατών μελών μας”.

SHARE