Διπλωματική πρωτοβουλία Τσίπρα – Πάει Τυνησία για πίεση στους Λίβυους

Την ώρα που τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στην συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν και, κυρίως, στο τι θα φέρει αυτή στην επόμενη μέρα για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, διπλωματικές πρωτοβουλίες δεν αναλαμβάνει μόνο η κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, το προσωπικό του διπλωματικό κεφάλαιο ενεργοποιεί και ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος, με φόντο το «προσύμφωνο» Τουρκίας-Λιβύης, θα προχωρήσει σε επαφές με τον Αραβικό Σύνδεσμο, έχοντας ως βασικό στόχο να επηρεάσει τα πράγματα με τέτοιο τρόπο που να πιεστεί το καθεστώς της Τρίπολης να κάνει πίσω.

Συγκεκριμένα, ο πρώην πρωθυπουργός θα μεταβεί στη Τυνησία την προσεχή Πέμπτη, θα μιλήσει σε εκδήλωση του Αραβικού Συνδέσμου και θα επιχειρήσει να κρατήσει ζωντανές τις ελληνοαραβικές σχέσεις, που τώρα η Ελλάδα χρειάζεται όσο ποτέ. Άλλωστε, Μαξίμου, Κουμουνδούρου, αλλά και υπουργείο Εξωτερικών συμφωνούν στην εκτίμηση ότι αν υπάρχει κάποιος που θα μπορούσε να πιέσει τη Λιβύη να κάνει πίσω, αυτός είναι τα αραβικά κράτη της περιοχής.

Κατά συνέπεια, η επίσκεψη Τσίπρα στην Τυνησία είναι ένα σημαντικό κομμάτι στο εν εξελίξει διπλωματικό παζλ στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου

SHARE