Δημοσκόπηση: Το 54% των Γερμανών δεν θέλει μετανάστες που σ΄πωζονται στη Μεσόγειο

Νέα δημοκόπηση για την άποψη των Γερμανών σχετικά με την πολιτική ανοιχτών συνόρων δείχνει ότι η πλειοψηφία των Γερμανών απορρίπτει το σχέδιο του υπουργού Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ για υποδοχή από την χώρα του 25% των μεταναστών, οι οποίοι διασώζονται στην κεντρική Μεσόγειο και φθάνουν στα λιμάνια της Ιταλίας, της Μάλτας και της Γαλλίας.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που διενεργήθηκε από το Ινστιτούτο YouGov για λογαριασμό των ΜΜΕ της «RedaktionsNetzwerks Deutschland» και δημοσιεύεται απόψε,  το 30% των ερωτηθέντων απαντά αρνητικά «πλήρως και συνολικά» και το 24% «μάλλον» αρνητικά.

«Μάλλον» θετικά κρίνει την πρόταση, την οποία η Γερμανία σκοπεύει να υποβάλει και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, το 23%, ενώ μόνο το 11% την στηρίζει «πλήρως και συνολικά» και το 12% απαντά «δεν γνωρίζω».

Η πρόταση του γερμανού υπουργού Εσωτερικών αποτέλεσε τον περασμένο μήνα το αντικείμενο κατ’αρχήν συμφωνίας μεταξύ της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Μάλτας, προκειμένου οι τέσσερις χώρες να μοιράζονται όσους μετανάστες διασώζονται στα νερά της κεντρικής Μεσογείου. Το Βερολίνο φιλοδοξεί τώρα αυτή η πρωτοβουλία να αποτελέσει πρότυπο για μια αντίστοιχη συμφωνία σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

SHARE