Δημοσκόπηση: ΝΔ 41% -ΣΥΡΙΖΑ 23% -ΚΙΝΑΛ 6% – ΚΚΕ 5% – Λύση 3,5% – ΜέΡΑ25 3%

Έρευνα της Pulse που παρουσιάστηκε απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ δείχνει και πάλι μεγάλη διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ λαμβάνει 41%, ο ΣΥΡΙΖΑ 23%, το Κίνημα Αλλαγής 6%, το ΚΚΕ 5%, η “Ελληνική Λύση” του Κυρ. Βελόπουλου 3,5% και το ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη 3%.

 

ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΣ

Στην ερώτηση περί καταλληλότερου πρωθυπουργού, ο Κυρ. Μητσοτάκης λαμβάνει 48%, ποσοστό διπλάσιο εκείνου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, που λαμβάνει 24%, ενώ 23% λαμβάνει η επιλογή “Κανένας”.

Η ικανοποίηση των πολιτών από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη αγγίζει το 54%, με το 31% να θεωρεί μάλιστα ότι παρουσιάζει εικόνα καλύτερη από εκείνη που περίμενε, ενώ 39% κρίνει την εικόνα της αρνητική, με το 17% μάλιστα να κρίνει ότι τα πηγαίνει ακόμη χειρότερα απ’ ό,τι το ποσοστό αυτό των πολιτών ανέμενε.

Όσον αφορά την ικανοποίηση των πολιτών από τον πρωθυπουργό θετικά αποτιμά της έως τώρα θητεία του ως επικεφαλής της κυβέρνησης το 58%, με το 38% μάλιστα να θεωρεί ό,τι τα πηγαίνει καλύτερα του αναμενομένου. Αρνητικά κρίνει την πορεία του Κυρ. Μητσοτάκη το 36%, με το 20% μάλιστα να θεωρεί ότι τα πηγαίνει χειρότερα του αναμενομένου.

ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ

 

ΤΟΥΡΚΙΑ

Για την στάση της Τουρκίας έναντι της χώρας μας στα ελληνοτουρκικά ανησυχεί αρκετά ή πολύ το 70% των πολιτών, με το 13% να ανησυχεί μέτρια και το 12% να ανησυχεί λίγο έως καθόλου.

ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

-Το 56% των πολιτών εμφανίζεται σύμφωνο ή μάλλον σύμφωνο με τη θέσπιση επιπλέον κανόνων στο κομμάτι των διαδηλώσεων, πορειών και διαμαρτυριών, ενώ το 33% εμφανίζεται εν πολλοίς αρνητικό σε τέτοια μέτρα.

ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ

-Όσον αφορά την επίδραση που έχουν στην εικόνα των πολιτών για το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ,  οι καταγγελίες του επιχειρηματία Καλογρίτσα, το 40% αναφέρει ότι επηρεάζεται πολύ ή αρκετά, το 9% μέτρια και το 30% λίγο ή καθόλου.

 

SHARE