Δημοσκόπηση: ΝΔ 33,6%-Σύριζα 21,5% -74% “ναι” στα μέτρα για μετανάστες -“Όχι” σε κλειστά κέντρα –

Υπέρ της στρατηγικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση στο μεταναστευτικό στα “μέτωπα” του Έβρου και του Αιγαίου τάσσεται η πλειοψηφία των Ελλήνων.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Alco, για λογαριασμό του “OPEN”, το 62% των ερωτηθέντων επιδοκιμάζει την πολιτική Μητσοτάκη: Το 26% των πολιτών δηλώνει “πολύ ικανοποιημένο” και το 36% “αρκετά ικανοποιημένο”.

Ποσοστό 21% δηλώνει “καθόλου ικανοποιημένο”, 12% “λίγο ικανοποιημένο”, ενώ 5% απάντησε “ΔΞ/ΔΑ”.

Διαφορετική ωστόσο είναι η εικόνα όσον αφορά τη λειτουργία των κλειστών κέντρων για τους μετανάστες, καθώς το 48% των ερωτηθέντων στα νησιά του Αιγαίου και το 51% στην ηπειρωτική Ελλάδα θεωρούν ότι το μέτρο είναι λανθασμένο και η κατασκευή των κέντρων πρέπει να σταματήσει, έναντι 41% και 38% αντίστοιχα που τάσσονται υπέρ της δημιουργίας των κέντρων.

Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, σε ποσοστό 60%, δηλώνει μάλιστα ότι δεν θα αποδεχόταν τη λειτουργία κλειστού κέντρου στην ευρύτερη περιοχή κατοικίας του.

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Ως προς την αποτελεσματικότητα του πρωθυπουργού, το 46% των πολιτών θεωρεί πιο αποτελεσματικό πρωθυπουργό τον Κυρ. Μητσοτάκη, έναντι 22% που συγκέντρωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

 

Σχετικά με την πρόθεση ψήφου, το 33,6% των πολιτών δηλώνει ότι θα ψήφιζε τη Ν.Δ., έναντι 21,5% που θα ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ

5,5% επιλέγει το ΚΙΝΑΛ, 5,1% το ΚΚΕ, 4,7% την Ελληνική Λύση, 2,1% το ΜέΡΑ25, 2,8% τη Χρυσή Αυγή και 1,2% την Πλεύση Ελευθερίας.

SHARE