ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ALCO: Νέα Δημοκρατία και Μητσοτάκης στο “ρετιρέ” με 40% και 49% – Η πανδημία “χτύπησε” τον ΣΥΡΙΖΑ

Διαφορά 17,4 ποσοστιαίων μονάδων στην πρόθεση ψήφου στα έγκυρα εμφανίζει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της Alco για την τηλεόραση του Open.

Συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει 40%, έναντι 22,6% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 5,9%, το ΚΚΕ, με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 3,8% και το ΜέΡΑ25 με 2,2%.

-Στο ερώτημα αν πρέπει να γίνουν πρόωρες εκλογές μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων το 87% απαντά αρνητικά, ενώ στο ερώτημα αν πιστεύουν ότι θα προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές απαντά αρνητικά επίσης ποσοστό 67%.

Οι ερωτηθέντες θεωρούν ότι τα οικονομικά μέτρα για τους εργαζόμενους είναι μη επαρκή με ποσοστό 60% και 28% επαρκή. Αντίστοιχα είναι και τα ποσοστά για τις επιχειρήσεις με 59% μη επαρκή και 21% επαρκή.

Για τα Δημοτικά σχολεία το 73% θεωρεί ότι δεν πρέπει να ανοίξουν, ενώ το 17% πιστεύει ότι πρέπει να ανοίξουν τον Ιούνιο.

Προβάδισμα 17,4 μονάδων για τη Ν.Δ. σε δημοσκόπηση της AlcoΣτην ερώτηση ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο ως πρωθυπουργό ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει το 49% διατηρώντας εμφατικό προβάδισμα 29 μονάδων έναντι του Αλέξη Τσίπρα (20%).

Mhts49

Παράλληλα, το 42% κρίνει ότι οι χειρισμοί της κυβέρνησης για τον κορονοϊό είναι πολύ επιτυχημένοι και άλλο ένα 42% αρκετά επιτυχημένοι, ενώ λίγο και καθόλου απαντά το 10% και 5% αντίστοιχα.

epixtyxia

Όσον αφορά τη στάση του Αλέξη Τσίπρα σε σχέση με την αντιμετώπιση του κορονοϊού το 42% την κρίνει αρνητικά, έναντι 37% που την κρίνει θετικά. Στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ το 64% κρίνει θετικά τη στάση του Αλέξη Τσίπρα και το 16% αρνητικά.
tsipas42

Το 60% εκτιμά ότι ο ρυθμός άρσης των περιοριστικών μέτρων είναι αυτός που πρέπει, ενώ το 24% εκτιμά ότι είναι πιο γρήγορος και το 10% πιο αργός.

rythmos

 

SHARE