Δημοσκόπηση Alco: ΝΔ 39,9% – ΣΥΡΙΖΑ 24% – ΚΙΝΑΛ 6% – ΚΚΕ 5,2% – Λύση 3,2% – ΜέΡΑ25 3%

Σε δημοσκόπηση της Alco για την τηλεόραση του Open η Νέα Δημοκρατία στην πρόθεση ψήφου στα έγκυρα, λαμβάνει 39,9%, έναντι 24% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 6%, το ΚΚΕ, με 5,2%, η Ελληνική Λύση με 3,2% και το ΜέΡΑ25 με 3%.

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 35,8%, ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 21,5%, στην τρίτη θέση βρίσκεται το ΚΙΝΑΛ με 5,4% και ακολουθεί το ΚΚΕ με 4,7%. Κάτω από το όριο του 3% βρίσκονται Ελληνική Λύση με 2,9% και ΜέΡΑ 25 με 2,7%. Η Πλεύση Ελευθερίας λαμβάνει 1%, άλλο κόμμα 3,7%, το λευκό 1,8%. Επίσης το 8,5% τάσσεται υπέρ του 8,5%, ενώ οι αναποφάσιστοι φτάνουν το 12%

Προβάδισμα 15,9 μονάδων για τη Ν.Δ. σε δημοσκόπηση της Alco

Στην ερώτηση ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο ως πρωθυπουργό ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει το 49%, έναντι 21% του Αλέξη Τσίπρα. Το 25% τάσσεται υπέρ της επιλογής «κανένας από τους δύο».

empistosynhperissoteroΟ πρωθυπουργός εμφανίζεται να έχει βελτιώσει την εικόνα του ένα χρόνο μετά τις εκλογές, με το 42% να δηλώνει ότι ότι έχει καλύτερη γνώμη και το 18% χειρότερη. Για τον Αλέξη Τσίπρα το 33% δηλώνει ότι έχει χειρότερη γνώμη και το 10% καλύτερη.

gnvmh

Σε ερώτηση αν πριν ένα χρόνο είχε κερδίσει τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ, το 45% δηλώνει ότι θα κυβερνούσε χειρότερα, ενώ καλύτερα το 18%

kybernouseSYRIZA

Απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες 

Οι ερωτώμενοι κλήθηκαν να απαντήσουν και σε θέματα επικαιρότητας όπως οι απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας. Το 40% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι «οι αποκαλύψεις παραπέμπουν σε παραδικαστικό κύκλωμα και παρακράτος επί των ημερών διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ». Παράλληλα το 33% πιστεύει ότι «η κυβέρνηση προσπαθεί να αποπροσανατολίσει τους πολίτες από τα μεγάλα κοινωνικά και οικονομικά αδιέξοδα που η ίδια δημιουργεί με την πολιτική της».

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Στο ερώτημα για «το ποιο θεωρείτε ότι είναι το πιο σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας;», το 50% απαντάει ότι είναι η ανεργία. Το 18% εκτιμά ότι είναι η πανδημία του κορονοϊού, το 9% απαντάει ότι είναι το μεταναστευτικό. Το 8% οι σχέσεις με την Τουρκία, το 5% η απουσία επενδύσεων, το 4% η υψηλή φορολογία, η υγεία, η παιδεία και άλλο από 2%.

Παράλληλα στο ερώτημα για το «τι σας ανησυχεί περισσότερο, ο υγειονομικός κίνδυνος από το άνοιγμα του τουρισμού ή η ύφεση στην οικονομία», το 64% απαντάει η ύφεση και το 31% ο υγειονομικός κίνδυνος.

ΑΧΕΛΩΟΣ

Τέλος στη δημοσκόπηση υπάρχει και μία ερώτηση που αφορά τους κατοίκους της Θεσσαλίας και αφορά το έργο της μεταφοράς υδάτων του Αχελώου. Το 48% τάσσεται υπέρ της ολοκλήρωσης και λειτουργίας του, ενώ το 14% τάσσεται αρνητικά. Το 38% λαμβάνει η επιλογή «Δεν ξέρω / Δεν απαντώ»

SHARE