Δημοσκόπηση: 82% “ναι” στον Μητσοτάκη -86% “ναι” στην καραντίνα – 24% “τέλειωσαν τα χρήματα” – 67% ενίσχυσε οικογένεια – Τα “θέλω” του μετά

Για το 62% των πολιτών, η απόφαση για τη διατήρηση των υφιστάμενων περιοριστικών μέτρων για την αναχαίτιση της πανδημίας μέχρι τις 27 Απριλίου είναι σωστή.Το 24% λέει πως τα περιοριστικά μέτρα πρέπει να διαρκέσουν και περισσότερο εάν χρειαστεί. Μόλις το 11% τα κρίνει ακόμη και τώρα υπερβολικά ενώ το 3% δεν γνωρίζει/δεν απαντά.

Οι ενέργειες του Πρωθυπουργού για την αντιμετώπιση της πανδημίας (αποφάσεις για την λήψη μέτρων, διαγγέλματα, υπουργικά συμβούλια εξ αποστάσεως, δράσεις για την στήριξη της οικονομίας κλπ.) κρίνονται θετικά/μάλλον θετικά από το 82%, αρνητικά/μάλλον αρνητικά από το 14% και δεν γνωρίζει/δεν απαντά το 4%.

Τα συμπεράσματα αυτά προκύπτουν μεταξύ άλλων από την 5η έρευνα COVID CONTROL, την οποία υλοποίησε η εταιρεία δημοσκοπήσεων-ερευνών Interview σε πανελλαδικό δείγμα 805 ατόμων με την μεθοδολογία iCATI-WEB και με περίοδο διεξαγωγής από τις 6/4/2020 έως τις 10/4/2020.

Σύμφωνα με την έρευνα:

Τελείωσαν τα χρήματα μου αναφέρει το 24%.  Έχω χρήματα για ακόμα έναν με δυο μήνες παραμονής στο σπίτι απαντά το 32%.  Έχω χρήματα για ακόμα δυο με τρεις εβδομάδες το 44% .

-Το 70% δηλώνει πως ο εγκλεισμός  έχει επηρεάσει αρνητικά την ψυχολογία του, ενώ το 30% απαντά πως έχει επηρεαστεί θετικά/μάλλον θετικά.

-Το 67% δηλώνει ότι η παραμονή στο σπίτι έχει επηρεάσει θετικά/μάλλον θετικά τις σχέσεις μέσα στην οικογένεια, έναντι του 33% που απαντά αρνητικά/μάλλον αρνητικά.

– Ο περιορισμός των μετακινήσεων ήταν για το 55%  το πιο δύσκολο από όλα τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα και ακολουθεί με 41% το κλείσιμο της αγοράς, με 24% η παραμονή στο σπίτι και με 11% η αναστολή λειτουργίας του εκπαιδευτικού συστήματος.

-Το σύστημα υγείας της χώρας, συγκριτικά με αυτά άλλων ευρωπαϊκών χωρών “κράτησε” καλύτερα αναφέρει το 66% των ερωτηθέντων. «Κράτησε» το ίδιο όπως και αυτά άλλων ευρωπαϊκών χωρών λέει το 19%, δεν “κράτησε” επισημαίνει το 8% και δεν γνωρίζει/δεν απαντά το 7%.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ

“Όταν με το καλό λήξει η εφαρμογή των μέτρων, τι είναι αυτό που θα κάνετε πρώτο από όλα;” Στην ερώτηση αυτή, το 32% απαντά πως θα βγει έξω για καφέ/φαγητό, το 28% πως θα φροντίσει τον εαυτό του (κομμωτήριο/κουρείο/γυμναστήριο/κέντρο αισθητικής κλπ.), το 22% πως θα πάει ταξίδι/διακοπές και το 3% πως θα μεταβεί σε κατάστημα ένδυσης και υπόδησης.

 

 

SHARE