ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ: 66% “Ναι” στο νόμο για το πανεπιστημιακό άσυλο και 75% για το κάπνισμα – ΝΔ 38%-ΣΥΡΙΖΑ 24%-ΚΙΝΑΛ 6%

Το 66% των πολιτών τάσσονται υπέρ του νόμου για το πανεπιστημιακό άσυλο, ενώ και 4 στους 10 (40% συνολικά) ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ συμφωνούν με το μέτρο. «Ναι» στη θεσμοθέτηση κάρτας εισόδου στα πανεπιστήμια λένε 7 στους δέκα πολίτες (το 71% συνολικά), ενώ υπέρ του μέτρου τάσσονται και 5 στους δέκα ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ (51% συνολικά).

Αυτό δείχνει δημοσκόπηση της Pulse για την τηλεόραση του ΣΚΑ, η οποία, στην πρόθεση ψήφου δίνει ποσοστό 38% στη ΝΔ έναντι 24% του ΣΥΡΙΖΑ,  με τη διαφορά τους να βρίσκεται στο 14%.  Σε σύγκριση με την προηγούμενη έρευνα της ίδιας εταιρείας, η Ν.Δ. χάνει 0,5% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 1%.

Στην τρίτη θέση το ΚΙΝ.ΑΛΛ. με 6% και ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,5%. Η Ελληνική Λύση με 4% ξεπερνά το ΜέΡΑ25 (3,5%).   Οι αναποφάσιστοι ανέρχονται στο 9%.

Η πλειονότητα των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της εφαρμογής των μέτρων για τον αντικαπνιστικό νόμο.

Το 75% συνολικά των ερωτηθέντων συμφωνεί με τον αντικαπνιστικό νόμο ζητώντας να ελέγχεται η τήρησή του, με το 61% να δηλώνει ότι σίγουρα συμφωνεί και το 14% ότι μάλλον συμφωνεί. Το 17% δηλώνει ότι αντιτίθεται στα μέτρα του αντικαπνιστικού νόμου με το 9% να δηλώνει ότι μάλλον διαφωνεί και το 8% ότι σίγουρα διαφωνεί. Το 8% δηλώνει δεν ξέρω/ δεν απαντώ.

Το 44% των καπνιστών (τακτικοί καπνιστές ή καπνίζουν πού και πού) συμφωνούν σίγουρα με τα μέτρα, το 20% μάλλον συμφωνούν, το 17% μάλλον διαφωνούν ενώ το 16% σίγουρα διαφωνούν. Δεν ξέρω/ δεν απαντώ δηλώνει το 1% του δείγματος. Το 74% των καπνιστών (καπνίζουν σπάνια ή ποτέ) συμφωνούν σίγουρα με τα μέτρα, το 12% μάλλον συμφωνεί, 7% μάλλον διαφωνεί, το 5% σίγουρα διαφωνεί, ενώ 2% δηλώνει δεν ξέρω/ δεν απαντώ.

Το 66% υπέρ του αντικαπνιστικού στον ΣΥΡΙΖΑ

Με τον νέο αντικαπνιστικό νόμο συμφωνεί το 87% συνολικά των ψηφοφόρων της ΝΔ, με το 75% να συμφωνεί απολύτως και το 12% μάλλον να συμφωνεί. Υπέρ του αντικαπνιστικού νόμου τάσσεται και το 66% συνολικά των εκλογέων του ΣΥΡΙΖΑ, με το 49% να τάσσεται αναφανδόν υπέρ του νόμου και το 17% μάλλον να συμφωνεί. Ευρεία πλειοψηφία υπέρ του αντικαπνιστικού νόμου συγκεντρώνεται και μεταξύ των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ, με το 87% συνολικά να συμφωνεί. 71% σίγουρα συμφωνούν, ενώ το 16% δηλώνει ότι μάλλον συμφωνεί.

—Ο Κυριάκος Μητσοτάκης (45%) παραμένει καταλληλότερος για πρωθυπουργός έναντι του Αλέξη Τσίπρα (26%).

—-Άνετη (13%) έως πολύ άνετη (1%) χαρακτηρίζει την προσωπική οικονομική του κατάσταση το 14% των ερωτώμενων (σταθερό ποσοστό συγκριτικά με την προηγούμενη δημοσκόπηση), 48% χαρακτηρίζει την προσωπική του κατάσταση μέτρια (έναντι 46% στην προηγούμενη έρευνα), και το 33% συνολικά δύσκολη (24% έναντι 27% στην προηγούμενη δημοσκόπηση) έως πολύ δύσκολη (9% έναντι 8%). Το 5% δηλώνει δεν ξέρω/ δεν απαντώ (σταθερό).

SHARE