ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ: Μητσοτάκης – Τσιόρδας και…ξερό ψωμί – Συντριπτικά ποσοστά αποδοχής άνω του 80% – Όμως, ανεπαρκή τα οικονομικά μέτρα

Με συντριπτική πλειοψηφία οι Έλληνες αποδέχονται τις κυβερνητικές αποφάσεις  για την αντιμετώπιση της πανδημίας σύμφωνα με δύο δημοσκοπήσεις που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της PULSE για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, το 82% των πολιτών αξιολογεί θετικά τις αποφάσεις και τις ενέργειες της κυβέρνησης. Σε πολύ υψηλά επίπεδα κινούνται όμως και οι θετικές απαντήσεις για τον Σωτήρη Τσίοδρα καθώς σύμφωνα με την δημοσκόπηση της ALCO για το OPEN, το  89% των πολιτών θεωρεί έγκυρη και επαρκή την ενημέρωσή του.

Στη δημοσκόπηση της ALCO, οι Έλληνες κρίνουν ανεπαρκή τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για την οικονομική στήριξη των εργαζομένων σε ποσοστό 50% και τα μέτρα για τις επιχειρήσεις σε ποσοστό 45%

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΥ ΣΚΑΙ

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της PULSE για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, το 82% των πολιτών αξιολογεί θετικά τις αποφάσεις και τις ενέργειες της κυβέρνησης.

Δείτε εδώ τη δημοσκόπηση

Αξιοσημείωτο είναι ότι θετικά αξιολογεί την κυβέρνηση και το 78% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ότι αφορά την πρόθεση ψήφου η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ έχει εκτοξευθεί στις 23 μονάδες καθώς η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 45% έναντι 22% του ΣΥΡΙΖΑ. Να σημειωθεί ότι στην προηγούμενη έρευνα της εταιρείας η διαφορά των δύο κομμάτων ήταν στο 14%.

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΥ OPEN

Πολύ θετικά αξιολογούν οι Έλληνες την αντίδραση της κυβέρνησης στην πανδημία του κορονοϊού, αλλά κρίνουν ανεπαρκή τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για την οικονομική στήριξη των εργαζομένων και των επιχειρήσεων, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η ALCO για λογαριασμό του OPEN.

Ειδικότερα, οι πολίτες σε ποσοστό 86% πιστεύουν ότι η κυβέρνηση έλαβε εγκαίρως μέτρα για τον κορονοϊό, ενώ μόλις το 11% θεωρεί ότι καθυστέρησε.

Δημοσκόπηση ALCO: Θετικά αξιολογούν οι πολίτες την αντίδραση της κυβέρνησης στον κορονοϊό

Θεωρούν επίσης ότι το μέτρο για την απαγόρευση της κυκλοφορίας ήταν απαραίτητο, με την συντριπτική πλειοψηφία να δηλώνει έτοιμη να αποδεχθεί και επέκταση του μέτρου. Ειδικότερα, το 68% θεωρεί ότι το μέτρο ήταν “απόλυτα” επιβεβλημένο και το 24% “αρκετά”, το 4% “λίγο” και μόλις το 4% κρίνει ότι δεν χρειαζόταν.

Επίσης, το 61% δηλώνει έτοιμο να αποδεχθεί επέκταση του μέτρου, το 22% “αρκετά”, το 6% “λίγο”, ενώ το 9% δεν θέλει επέκταση της απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

Alco 2 (02.04.20)

ΑΝΕΠΑΡΚΗ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Οι  Έλληνες θεωρούν ανεπαρκή τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για τους εργαζομένους σε ποσοστό 50%, ενώ μόνο το 32% τα κρίνει ως “επαρκή” και ποσοστό 18% απάντησε ΔΞ/ΔΑ.

Αντίστοιχη είναι η εικόνα και όσον αφορά τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων, με το 45% να τα χαρακτηρίζει “μη επαρκή”, το 31% να τα θεωρεί “επαρκή”, ενώ ποσοστό 24% απάντησε ΔΞ/ΔΑ.

Alco 3 (02.04.20)

Σε ό,τι αφορά τις αποφάσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σε σχέση με την αντιμετώπιση του κορονοϊού, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών δηλώνουν ικανοποιημένοι “πολύ” (38%) και “αρκετά” (42%), ενώ “λίγο” απαντά το 13% και “καθόλου” το 5%.

Alco 4 (02.04.20)

Αντίστοιχες είναι οι απαντήσεις και όσον αφορά τις αποφάσεις του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, με το 34% να δηλώνουν “πολύ” ικανοποιημένοι, το 38% “αρκετά”, το 14% “λίγο” και το 11% “καθόλου”.

Alco 5 (02.04.20)

Όσον αφορά το ερώτημα “Με άριστα το 10, τι βαθμό θα βάζατε στο κράτος για τον τρόπου που αντιμετωπίζει συνολικά τον κορονοϊό”, δίνουν μέσο όρο 8, κρίνοντας θετικά την αντίδραση της κυβέρνησης.

Alco 6 (02.04.20)

Οι Έλληνες απαντούν επίσης ότι τους ανησυχεί η εξάπλωση του κορονοϊού, με το 48% να απαντά “πολύ” και το 42% “αρκετά”, ενώ σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο να αρρωστήσουν οι ίδιοι, το 30% φοβάται “πολύ”, το 37% “αρκετά” και το 25% “λίγο”, ενώ μόλις ένα 7% δεν φοβάται καθόλου.

Ιδιαίτερα θετική είναι η εικόνα των Ελλήνων πολιτικών και τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, με το 89% θα πιστεύει ότι η καθημερινή ενημέρωση του λοιμωξιολόγου είναι έγκυρη και επαρκής.

Alco 8 (02.04.20)

Τέλος, όσον αφορά την εικόνα που έχουν για το Εθνικό Σύστημα Υγείας και αν αποδεικνύεται καλύτερη, ίδιο ή χειρότερο τώρα σε σχέση με πριν το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού, το 44% των πολιτών θεωρεί ότι είναι “καλύτερο”, το 38% το κρίνει “ίδιο”, το 8% “χειρότερο”, ενώ ποσοστό 10% απάντησε ΔΞ/ΔΑ.

Alco 9 (02.04.20)

 

SHARE