Δημοσκοπήσεις μιλάνε για θρίαμβο του Τζόνσον απέναντι στον Κόρμπιν

Το Συντηρητικό Κόμμα του Μπόρις Τζόνσον προηγείται του Εργατικού Κόμματος κατά 10 έως 17 ποσοστιαίες μονάδες, σύμφωνα με τα αποτελέσματα τεσσάρων δημοσκοπήσεων που δημοσιεύονται σήμερα.

Δημοσκόπηση του YouGov δείχνει ότι η υποστήριξη προς το Συντηρητικό Κόμμα φθάνει το 45%, το υψηλότερο ποσοστό από το 2017, σε σύγκριση με τον Εργατικό Κόμμα που βρίσκεται στο 28%, αμετάβλητο. Η δημοσκόπηση δίνει στους Φιλελεύθερους Δημοκράτες 15% και στο Κόμμα Brexit 4%, που επίσης αμετάβλητο.

Δημοσκόπηση για το SavantaComRes δίνει στο Συντηρητικό Κόμμα 41% και στο Εργατικό Κόμμα 33%.

ΟΙ Συντηρητικοί προηγούνται με 16 ποσοστιαίες μονάδες του Εργατικού Κόμματος σύμφωνα με δημοσκόπηση του Opinium Research.

Δημοσκόπηση της Mail on Sunday δίνει στους Συντηρητικούς προβάδισμα 15 ποσοστιαίων μονάδων απέναντι στο Εργατικό Κόμμα.

Παρά τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, οι αναλυτές προειδοποιούν ότι το θέμα του Brexit που έχει διχάσει τα μεγάλα κόμματα και τους ψηφοφόρους τους, μπορεί να ανατρέψει τις συμβατικές εκτιμήσεις.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Η ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ BT

Ως ένα “τρελό κομμουνιστικό σχέδιο” χαρακτήρισε ο Μπόρις Τζόνσον την προεκλογική εξαγγελία του Τζέρεμι Κόρμπιν, για μερική κρατικοποίηση της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας British Telecoms (ΒΤ). Σύμφωνα με τη Daily Mail, ο ηγέτης των Εργατικών, θέλει με αυτό των τρόπο να δώσει σε όλους τους Βρετανούς δωρεάν πρόσβαση σε υπηρεσίες ευρυζωνικού ίντερνετ.

Άμεσες ήταν οι αντιδράσεις στις εξαγγελίες Κόρμπιν. Η βαρόνη Άλτμαν, πρώην υπουργός με χαρτοφυλάκιο τις συντάξεις, προειδοποίησε ότι αν οι Εργατικοί “κατάσχουν” μέρος της ΒΤ, θα προκαλέσουν κατάρρευση της μετοχής της εταιρείας, με αποτέλεσμα τα συνταξιοδοτικά funds που έχουν επενδύσει σε αυτή να χάσουν τα χρήματα τους.

Όμως από το στρατόπεδο των Εργατικών ακούστηκαν και φωνές που πρότειναν όχι μόνο την μερική κρατικοποίηση της BT, αλλά και άλλων ιδιωτικών παρόχων όπως των Virgin, Sky και Talk Talk.

Σύμφωνα με τον Τζέρεμι Κόρμπιν, τα κονδύλια για αυτές τις κινήσεις θα βρεθούν από την υψηλή φορολογία που θα επιβάλει σε μεγάλες εταιρείες του διαδικτύου, όπως η Google και το Facebook.

SHARE