ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ: Απόλυτη κυριαρχία Μητσοτάκη – Μπροστά 16 μονάδες η ΝΔ

Διαφορά  16,4 μονάδων μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται στην τελευταία δημοσκόπηση της Metron Analysis, η οποία παρουσιάστηκε στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του MEGA. Σταθερό προβάδισμα 16 ποσοστιαίων μονάδων εξακολουθεί να διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης της PULSE για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

ΣΤΟ MEGA

Συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει 36,1% έναντι 19,7% του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με το Κίνημα Αλλαγής να λαμβάνει 6,4% και το ΚΚΕ 5,7%. Η “Ελληνική Λύση” καταγράφεται στο 3,6%, ενώ το ΜέΡΑ25 λαμβάνει 2,4%.

-Το 49% εκφράζει θετική κρίση για την κυβέρνηση, έναντι 42%  που εκφράζει αρνητική.

-Το 56% των ερωτηθέντων εκφράζει  θετική κρίση για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, έναντι 37% που εκφράζει αρνητική.

-Το 69% φθάνουν οι αρνητικές κρίσεις για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξη Τσίπρα,  έναντι 20% θετικών κρίσεων.

-Ως θετική κρίνουν την πορεία της χώρας το 48% των ερωτηθέντων, το 41% την κρίνουν αρνητική, ενώ το 6% δεν έχει ξεκάθαρη άποψη.

 

-Το 63% των πολιτών δηλώνουν ότι επιθυμούν να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού, το 26% δηλώνει ότι δεν επιθυμεί να κάνει το εμβόλιο, ενώ 10% στέκονται αναποφάσιστοι για το θέμα.

-Το 55% εκτιμά ότι θα επανέλθουμε στην κανονικότητα μετά το 2021, το 29% πιστεύει ότι αυτό θα συμβεί προς το τέλος του έτους, ενώ μόλις το 14% “βλέπει” την κανονικότητα να έρχεται μέσα στο τρέχον έτος.

-Ως σημαντικότερο ζήτημα της χώρας αναφέρεται από το 42% η υγειονομική κρίση, ενώ από το 32% η οικονομία και από το 8% η ανεργία.

-Το 64% τάσσεται υπέρ της δημιουργίας πανεπιστημιακής αστυνομίας, έναντι 31% που εμφανίζεται αντίθετο.

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ PULCE ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΚΑΙ

Σταθερό προβάδισμα 16 ποσοστιαίων μονάδων εξακολουθεί να διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης της PULSE για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 39% έναντι 23% του ΣΥΡΙΖΑ με τη διαφορά να φτάνει στις 16 ποσοστιαίες μονάδες. Το Κίνημα Αλλαγής σημειώνει 7,5%, το ΚΚΕ 6,5%, η Ελληνική Λύση 4,5%, το ΜέΡΑ 25 είναι στο όριο της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης με 3%.

 

proth1

 

 

-Καταλληλότερος για πρωθυπουργός θεωρείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 44% (έναντι 45% στο προηγούμενο γκάλοπ του Δεκεμβρίου) ενώ ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει 24% (έναντι 25%)

pro1

-Στα ελληνοτουρκικά καταγράφεται η απαισιοδοξία της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινής γνώμης για την επανέναρξη των διερευνητικών επαφών.

prodier

-Εξάλλου, περίπου 6 στους 10 εμφανίζονται αισιόδοξοι ότι η προεδρία του Τζο Μπάιντεν στις ΗΠΑ θα έχει θετική επίδραση για τη χώρα μας.

-Η πλειοψηφία θέλει ελάφρυνση περιορισμών/ άνοιγμα δραστηριοτήτων. Το 55% συνολικά απαντά σίγουρα ναι (20%) ή μάλλον ναι (35%), ενώ το 39% απαντά μάλλον όχι (30%), και σίγουρα όχι (9%).

 

 

 

SHARE