Δημοσιογράφος των NYT ομολογεί πως το άρθρο με τον πρόσφυγα ήταν στημένο!

Παραμύθι το δημοσίευμα των New York Times για μυστικό κέντρο κράτησης στα σύνορα με την Τουρκία στον Εβρο!  Ένας εκ των δημοσιογράφων που συνυπογράφουν το άρθρο, ο Patrick Kingsley σε ανάρτησή του στο Twitter παραδέχεται ότι στήριξε το ρεπορτάζ στη μαρτυρία ενός προσώπου τον οποίο πρόβαλαν σαν πρόσφυγα συρο-κουρδικής καταγωγής, ενώ αποκαλύπτεται ότι είναι Τούρκος πολίτης!

Ο Σομάρ Ελχουσεγίν έχει τουρκικό διαβατήριο και ο δημοσιογράφος το απέκρυψε! Στην ανάρτησή του το παραδέχεται και λέει: Ήταν δικό μου λάθος. Εγώ έκανα τη συνέντευξη και δεν το ξεκαθάρισα.

tweet-nyt

Το συκοφαντικό άρθρο μιλάει για παράνομες τακτικές των ελληνικών αρχών απέναντι σε πρόσφυγες που περνούν τα ελληνικά σύνορα από τον Έβρο. Το δημοσίευμα έδωσε το “πάτημα” στην ανόητη πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ (Σ.Σ. καμία σχέση η επίσημη γραμμή που εκφράζει ο Α.Τσίπρας) να το κάνει…σημαία της και να συμμετέχει έτσι στην τουρκική προπαγάνδα.
Το δημοσίευμα, που υπογράφουν τέσσερις συντάκτες, έκανε λόγο για ένα μυστικό κέντρο όπου κρατούνται μετανάστες και πρόσφυγες προτού σταλούν πίσω στην Τουρκία, χωρίς να τους δοθεί η ευκαιρία να κάνουν αίτηση χορήγησης ασύλου.

ΕΥΑ ΚΑΙΛΗ: ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΣΥΓΓΝΩΜΗ

Προφανής προπαγάνδα στους NYT Politics εναντίον της Ελλάδας, βασισμένη σε μία μόνο συνέντευξη από κάποιον που δεν ήταν αυτός που ισχυριζόταν! Ντροπή για αυτή την δημοσιογραφία & τον τίτλο, αλλά & την αναδημοσίευση με προκατάληψη υπέρ της Τουρκίας. Οι #Έλληνες σήκωσαν αβάστακτη ευθύνη στις πιο δύσκολες οικονομικές τους στιγμές & ο σεβασμός τους στα ανθρώπινα δικαιώματα υπήρξε αδιαμφισβήτητος. Οφείλουν τουλάχιστον μια συγνώμη στην Ελλάδα, μαζί με τα ΜΜΕ που τους ακολουθούν στον κατήφορο αυτό

SHARE