Δημήτρης Ρίζος: Ελεύθερος ο πρώην εκδότης

 

Αποφυλακίστηκε από το σωφρονιστικό κατάστημα της Κώ ο δημοσιογράφος και πρώην εκδότης Δημήτρης Ρίζος, στενός συνεργάτης του Κωσταντίνου Καραμανλή, πρώην διευθυντής του “Ελεύθερου Τύπου”, εκδότης του «Αδέσμευτου», ο οποίος είχε οδηγηθεί στις φυλακές για χρέη προς το Δημόσιο.

Αν και η απόφαση της Εισαγγελίας Αθηνών για την αποφυλάκιση του είχε ληφθεί από την περασμένη Παρασκευή, ο εκδότης έμεινε στις φυλακές, όπου κρατούνται συνολικά ενενήντα πέντε άτομα, καθώς λόγω Σαββατοκύριακου απουσίαζε ο διευθυντής, ο οποίος πρέπει να υπογράψει για την απελευθέρωσή του.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά ο πρώην εκδότης, μέσω των δικηγόρων του, κατέθεσε στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών βεβαίωση για δοσοποίηση των οφειλών του, με συνέπεια η τελευταία να αποφασίσει την αποφυλάκισή του.

Ο δημοσιογράφος Δημήτρης Ρίζος έδινε το “παρών” στο Α.Τ. Ελληνικού για παλαιότερη υπόθεση. Την προπερασμένη Παρασκευή έφτασε καταδικαστική απόφαση για χρέος 15.000 ευρώ και όταν πήγε στο τμήμα σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία, συνελήφθη.

Στη συνέχεια οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος έκρινε ότι πρέπει να προφυλακιστεί και έτσι την Τρίτη οδηγήθηκε στις φυλακές της Κω.

Αποφυλακίζεται ο Δ.Ρίζος: Τον…ξέχασαν επώνυμοι ευεργετηθέντες πολιτικοί – επιχειρηματίες

SHARE