Δηλώσεις Πετρόπουλου για αναδρομικά, 120 δόσεις και συντάξεις χηρείας

Ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος , μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό   “ΘΕΜΑ 104,6” , δήλωσε πως  η κυβέρνηση θα καταβάλει τα αναδρομικά που θα αποφασίσουν τα δικαστήρια “στο βαθμό που έχουμε τα δημοσιονομικά περιθώρια” ,στη σκιά των όσων ζήτησαν οι δανειστές με τη δεύτερη έκθεση μεταμνημονιακού ελέγχου που έδωσαν την Τετάρτη στη δημοσιότητα.

Ειδικά για τη σύσταση των ευρωπαίων προκειμένου να υπάρξουν ισοδύναμα ο κ. Πετρόπουλος σχολίασε ότι “η κυβέρνηση ρυθμίζει τα όρια στη χώρα”.
Για τις 120 δόσεις

Για το θέμα των 120 δόσεων και το “όπισθεν ολοταχώς” της κυβέρνησης όπως προκύπτει από το κείμενο της έκθεσης, ο υφυπουργός Εργασίας επιχείρησε να εμφανιστεί σίγουρος ότι “θα το κάνουμε”. “Η έκθεση της Κομισιόν θέτει ζητήματα που θα απαντήσουμε με πειστικό τρόπο και θα άρουμε οποιεσδήποτε επιφυλάξεις. Θέλουμε η ρύθμιση να κατατεθεί τον Μάρτιο και δουλεύουμε στην κατεύθυνση αυτή. Δεν υπάρχει σύσταση. Πρόκειται για συνήθη σημείωση για μέτρα που πάντα πρέπει να ελέγχονται για να μην εκφεύγουν του προγράμματος που η χώρα έχει δεσμευτεί”.

Για την αύξηση του κατώτατου μισθού

Ερωτηθείς για τις ενστάσεις των Ευρωπαίων όσον αφορά το θέμα της αύξησης του κατώτατου μισθού ο κ. Πετρόπουλος υποστήριξε ότι “δεν υπάρχει άρνηση ή αντίρρηση για το θέμα, είναι λεπτομέρειες πολύ σημαντικές αυτές κι ακόμα και για τους πιο ειδικούς δύσκολο να γίνουν κατανοητές. Ερωτά η Κομισιόν ώστε στη συζήτηση που θα γίνει στο προσεχές διάστημα να διευκρινιστούν ορισμένα θέματα,αυτό θα γίνει”.

Για την καταβολή των αναδρομικών

 

“Θα πείσουμε τα τεχνικά κλιμάκια ότι αυτά που κάνουμε είναι στα πλαίσια των δυνατοτήτων της χώρας. Αυτό είναι που έχει σημασία, αν είναι μέσα στις δυνατότητες ή αν δημιουργούν πρόβλημα δημοσιονομικού εκτροχιασμού. Δεν υπάρχει περίπτωση ραπίσματος, τα πράγματα είναι ελεγμένα από την πλευρά μας”.

Για τις συντάξεις χηρείας

Για το ζήτημα των συντάξεων χηρείας ο υφυπουργός Εργασίας δήλωσε πως:” κανένας και καμία δεν βρίσκονται στον αέρα, καμία γυναίκα δεν υπάρχει που να της κοπεί η σύνταξη με βάση τις ισχύουσες διατάξεις τον μήνα Απρίλιο, διότι 13 Μαίου άρχισε η ισχύς του νόμου και όλοι σήμερα παίρνουν τη σύνταξη τους κανονικά. Έχω πει μάλιστα ότι μετά τη 13η Μαίου επίσης δεν θα υπάρξει καμία περίπτωση διότι θα κάνουμε αναστολή του μέτρου προκειμένου να υπάρξει η δυνατότητα νέας προσαρμογής και μέτρων τα οποία θα αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της απασχόλησης των γυναικών αυτών. Αυτό που αξιώνουμε είναι να το συνδέσουμε με τη δυνατότητα να βρουν εργασία”.

SHARE