Δίκη για την τραγωδία στη Μάνδρα: Αναβλήθηκε για τις 28 Ιανουαρίου

Διεκόπη για της 28 Ιανουαρίου η δίκη για τη φονική πλημμύρα που έπληξε τη Μάνδρα Αττικής, τον Νοέμβριο του 2017, μετά από αίτημα συνηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης για αλλαγή της αίθουσα καθώς αυτή δεν επαρκεί για να ασκήσουν τα καθήκοντά τους.

Το δικαστήριο αποφάσισε να προχωρήσει στη διακοπή της δίκης προκειμένου να βρεθεί κατάλληλη αίθουσα για τη διεξαγωγής της.

Η δίκη ξεκίνησε σήμερα το πρωί με την παρουσία δεκάδων συγγενών των θυμάτων της φονικής πλημμύρας που έπληξε την Μάνδρα Αττικής.

Αρκετοί από τους 21  κατηγορουμένους της, υπόθεσης επέλεξαν να προσέλθουν στο δικαστήριο και άλλοι να εκπροσωπηθούν από τους δικηγόρους τους στη δίκη, όπως έχουν το δικαίωμα από τη δικονομία.

Απούσα από τα δικαστήρια και η πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρενα Δούρου,το όνομα της οποίας συγκαταλέγεται στον κατάλογο των κατηγορουμένων.

Συγγενείς θυμάτων και πληγέντες από τη φονική πλημμύρα δήλωσαν παράσταση πολιτικής αγωγής στη δίκη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα καταθέσουν περί τους 135 μάρτυρες. Ως εκ τούτου η ακροαματική διαδικασία αναμένεται να έχει μεγάλη χρονική διάρκεια.

Κατά περίπτωση οι 21 κατηγορούμενοι της υπόθεσης αντιμετωπίζουν τα πλημμελήματα ανθρωποκτονία από αμέλεια δια παραλείψεως κατά συρροή, σωματικές βλάβες,πλημμύρα από αμέλεια και παράβαση καθήκοντος.

 

Θυμάστε την τραγωδία στη Μάνδρα με τους 24 νεκρούς το 2017; Σήμερα αρχίζει η δίκη

SHARE