Δίκη Α.Μαρτίνη του Ερρίκος Ντυνάν για 3,1 εκατ. ευρώ που βρέθηκαν σε λογαριασμό του

Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα βρεθεί σήμερα ο πρώην πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού και του Ερρίκος Ντυνάν Ανδρέας Μαρτίνης κατηγορούμενος για ποσό 3,1 εκατ. ευρώ που φέρεται να βρέθηκε σε λογαριασμό του.

Στο εδώλιο, δίπλα στον άλλοτε ισχυρό άνδρα του Ερρίκος Ντυνάν, και η σύζυγος του αλλά και ένας επιχειρηματίας. Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών το επίμαχο ποσό δόθηκε από την εταιρία Hospitalia International, προκειμένου να προτιμηθεί ως προμηθεύτρια του νοσοκομείου.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση ο 75χρονος Ανδρέας Μαρτίνης βρέθηκε στη φυλακή αλλά στη συνέχεια αποφυλακίστηκε για λόγους υγείας.

Ο Ανδρέας Μαρτίνης έχει και άλλη εκκρεμότητα με την δικαιοσύνη καθώς είναι κατηγορούμενος για απιστία σε υπόθεση που αφορά τα δωρεάν νοσήλια που, σύμφωνα με την κατηγορία, ενέκρινε ο ίδιος, σε επιφανή πρόσωπα στο νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν.

Πρόκειται για 51 περιπτώσεις ασθενών, πολιτικούς, καλλιτέχνες, δημοσιογράφους από μία λίστα 8.000 ατόμων, που, σύμφωνα με την κατηγορία ελάμβαναν γενναίες εκπτώσεις-εάν και δεν είχαν οικονομικό πρόβλημα-κατά την διάρκεια της περιόδου 2007-2010. Αυτή η πρακτική ζημίωσε όπως αναφέρεται στο παραπεμπτικό βούλευμα το νοσοκομείο με το ποσό του 1.741.242 ευρώ.

SHARE