Διευθυντής δραματικής σχολής στη Σερβία κατηγορείται για οχτώ βιασμούς φοιτητριών

Σοκ έχει προκαλέσει στη Σερβία η σύλληψη του  ιδιοκτήτη δραματικής σχολής του Βελιγραδίου, Μίροσλαβ Μίκα Άλεκσιτς για υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης φοιτητριών.

Ο ανώτατος εισαγγελέας του Βελιγραδίου διέταξε χθες την σύλληψη του ‘Αλεκσιτς και σήμερα κρίθηκε προφυλακιστέος.

Οι κατηγορίες που βαρύνουν τον ‘Αλεκσιτς αφορούν οχτώ υποθέσεις βιασμού και εφτά υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης φοιτητριών εκ των οποίων η μία ήταν ανήλικη όταν διαπράχθηκαν οι αξιόποινες πράξεις από τον ύποπτο.

Στην δραματική σχολή του Μίκα ‘Αλεκσιτς έχουν φοιτήσει περισσότερα από 3.000 παιδιά πολλά εκ των οποίων αργότερα εισήχθησαν στην Δραματική Σχολή του Πανεπιστημίου του Βελιγραδίου και σήμερα είναι καταξιωμένοι ηθοποιοί.

Ο Μίκα ‘Αλεκσιτς είναι σκηνοθέτης και την περίοδο του πολέμου στο χώρο της πρώην Γιουγκοσλαβίας ήταν κινηματογραφιστής της παραστρατιωτικής ομάδας που διοικούσε ο κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου Ζέλικο Ραζνάτοβιτς – Αρκάν. Το 1993 είχε θέση υποψηφιότητα στις βουλευτικές εκλογές με το Κόμμα Σερβικής Ενότητας (SSJ) του Αρκάν αλλά δεν εξελέγη. Στο χώρο της υποκριτικής είχε την φήμη του «δικτυωμένου σκηνοθέτη» που μπορούσε να εξασφαλίσει λαμπρή καριέρα στους φοιτητές του γι αυτό και πολλοί γονείς επέλεγαν την σχολή του για να στείλουν τα παιδιά τους.

Σερβία: Προφυλακιστέος για υποθέσεις βιασμού γνωστός κινηματογραφιστής -Η  ηθοποιός που "έσπασε" τη σιωπή - ert.gr

Η διάσημη ηθοποιός Μιλένα Ραντούλοβιτς είπε στον Τύπο ότι ο Άλεκσιτς τη βίασε αρκετές φορές όταν ήταν ανήλικη. Μαζί με άλλες κοπέλες που ήταν επίσης ανήλικες, η Ραντούλοβιτς κατήγγειλε τον Άλεκσιτς για βιασμό και σεξουαλική παρενόχληση. Η γυναίκα πρόσθεσε ότι ο διευθυντής της δραματικής σχολής τη βίασε πρώτη φορά τον Νοέμβριο του 2012 όταν ήταν 17 ετών και εκείνος 61.

“Ήμουν στη σχολή του για έξι χρόνια όταν με βίασε. Ήμουν 17 χρονών. Δεν έγινε μια φορά. Έγινε αρκετές φορές” είπε η Μιλένα Ραντούλοβιτς στην εφημερίδα Blic, που δημοσίευσε ότι ο ιδιοκτήτης της δραματικής σχολής μεταφέρθηκε στο αστυνομικό τμήμα μετά τις καταγγελίες αρκετών γυναικών. Η αστυνομία θεωρεί ότι υπάρχουν και άλλες γυναίκες που δέχθηκαν σεξουαλική επίθεση από τον ύποπτο και απευθύνει έκκληση να προσέλθουν στο αστυνομικό τμήμα και να την αναφέρουν.

 

SHARE