Διάγγελμα Μακρόν με υποσχέσεις για μείωση φόρων – Τρόμος από τα κίτρινα γιλέκα!

Αύριο το βράδυ, σε τηλεοπτικό διάγγελμα προς τους συμπολίτες του, ο Εμανουέλ Μακρόν αναμένεται να ανακοινώσει νέα μέτρα προκειμένου να κάμψει την αντίσταση των «Κίτρινων Γιλέκων».

Ο Γάλλος πρόεδρος θα ανακοινώσει μέτρα για την αγοραστική δύναμη και τη φορολογική δικαιοσύνη, όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα «Le Parisien» επικαλούμενη πηγές που πρόσκεινται στο Ελιζέ.

Νέο «ραντεβού» για δυναμικές κινητοποιήσεις προγραμματίζουν για το προσεχές Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου, τα «κίτρινα γιλέκα» στη σελίδα τους στο Facebook, μιλώντας για «τελική επίθεση».

«Την Παρασκευή», όπως αποκαλύπτει το γαλλικό δημοσίευμα,«ο Μακρόν υποδέχθηκε στο Ελιζέ τους δημάρχους. Το mea culpa του προέδρου ήρθε λίγα 24ωρα πριν την απολογία του στους Γάλλους».

«Μήπως ο πρόεδρος άκουσε το μήνυμα από το δρόμο;Θέλω να δω όλους τους δημάρχους της Γαλλίας!», φέρεται να είπε την Παρασκευή αποφασισμένος να επανασυνδεθεί με τη χώρα», προσθέτει η γαλλική εφημερίδα.

«Μετά από οκτώ ημέρες σιωπής, ο αρχηγός του κράτους ενημέρωσε τους δημάρχους ότι θα μιλήσει τη Δευτέρα το βράδυ στην τηλεόραση για να απαντήσει στα οργισμένα «Κίτρινα Γιλέκα». Δεν θα πάει με άδεια χέρια και αναμένεται να κάνει ανακοινώσεις σχετικά με την αγοραστική δύναμη και τη φορολογική δικαιοσύνη»,αναφέρουν οι πηγές .

«Υπάρχουν πάρα πολλοί φόροι, πάρα πολλοί φόροι, υπερβολική φορολογία σε αυτή τη χώρα», φέρεται να είπε ο Μακρόν στους δημάρχους.
Χθες, ενώ τα «Κίτρινα Γιλέκα» διαδήλωναν εκατοντάδες μέτρα από το Ελιζέ, εκεί όπου πέρασε την ημέρα του ο Μακρόν, οι στενοί συνεργάτες του έβαζαν τις τελευταίες πινελιές στην αυριανή του ομιλία.

 

Παρίσι: Εικόνες χάους το Σάββατο – 125.000 κίτρινα γιλέκα στους δρόμους

SHARE