Διαφορά 9,4% στις Ευρωεκλογές είχε προβλέψει το GreekMonitor από τον Απρίλιο!

Την πιο ακριβή εκτίμηση για τη διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ είχε κάνει από τον Απρίλιο το GreekMonitor, το μηνιαίο αγγλόφωνο newsletter που απευθύνεται στην παγκόσμια επενδυτική κοινότητα και σε διεθνείς επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται ή ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, στο τεύχος που κυκλοφόρησε στις 24 Απριλίου, το GreekMonitor είχε προβλέψει ότι η διαφορά των δυο κομμάτων στις Ευρωεκλογές θα φτάσει στο 9,4%, ενώ με καταμετρημένο το 100% των ψήφων η διαφορά τελικά διαμορφώθηκε στο 9,36%!

Η πρόβλεψη του GreekMonitorήταν 34,7% για τη ΝΔ και 25,3% για το ΣΥΡΙΖΑ. Στη δεξιά (σκιασμένη) στήλη εμφανίζονται τα αποτελέσματα των εκλογών του Σεπτεμβρίου 2015.

Σε απόλυτους αριθμούς, η δύναμη των δυο πρώτων κομμάτων διαμορφώθηκε τελικά οριακά χαμηλότερα από την πρόβλεψη του newsletter, ωστόσο η εκτίμηση της διαφοράς ήταν απόλυτα ακριβής.

Ως προς τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές το GreekMonitor είχε κάνει τις ακόλουθες προβλέψεις:

  • Η ΝΔ θα κερδίσει τουλάχιστον δέκα από τις 13 περιφέρειες. Σήμερα φαίνεται ότι θα κερδίσει 11-12.
  • Σε τέσσερις περιφέρειες η ΝΔ θα βρεθεί αντιμέτωπη στο δεύτερο γύρο με αντάρτες υποψήφιους του ίδιου κόμματος ή ανεξάρτητους. Πράγματι αυτό συνέβη στην Πελοπόννησο, τα Ιόνια νησιά, το Βόρειο Αιγαίο και τη Στερεά Ελλάδα.
  • Η ΝΔ θα κερδίσει με άνεση την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και βέβαια την περιφέρεια Αττικής.

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγη: fimotro.gr

SHARE