Διαδηλώσεις σε πολλές πόλεις κατά της χρήσης της μάσκας

People take part in a demonstration against the mandatory use of face mask by students at schoos and against the upcoming vaccine for the protection by COVID-19 virus, in Athens, on Sep. 6, 2020 / Διαμαρτυρία κατα της χρήσης μάσκας απο μαθητές στα σχολεία και κατά του εμβολιασμού απο το νέο εμβόλιο κατά του Κορονοϊού (COVID0-19), στην Αθήνα, στιε 6 Σεπτεμβρίου, 2020

Συγκέντρωση μερικών εκατοντάδων πολιτών, γονέων και οπαδών του …κινήματος κατά της μάσκας, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στο Σύνταγμα, μετά από διαδικτυακό κάλεσμα. Ανάλογες συγκεντρώσεις έγιναν στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα, στο Ηράκλειο, στη Λάρισα, στα Χανιά, στη Ζάκυνθο.

ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Έξω από τη Βουλή οι συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα όπως κανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο, φυσικά μην κρατώντας καν τις συνιστώμενες αποστάσεις ενώ η αστυνομία παρακολουθούσε αμέτοχη.

Πολλά από τα πλακάτ στη διαδήλωση υποστήριζαν πως οι μάσκες σε μαθητές βλάπτουν την υγεία των παιδιών.

Υπήρξε και η ρίψη δεκάδων μασκών μιας χρήσης στο οδόστρωμα, τις οποίες μια διαδηλωτής ποδοπατούσε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα μέτρα προστασίας ενάντια στον κορονοϊό.

Ανάμεσά τους ήταν ορισμένοι με μάσκες προβάτων, σε έναν συμβολισμό που υποστηρίζει πως η όλη πανδημία του κορωνοϊού είναι «στημένη».

Ο διαδηλωτής φόρεσε προσωπείο προβάτου και πάνω από αυτή μια μάσκα μιας χρήσης / Φωτογραφία: George Vitsaras / SOOC

 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στην Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, οι διαδηλωτές υποστήριξαν ότι θέλουν να προστατέψουν τα παιδιά τους. Συνθήματα όπως «Κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας» και «Ελλάδα σημαίνει ορθοδοξία», κυριάρχησαν στην διαδήλωση.

Σύμφωνα με το thestival.gr, μερίδα συγκεντρωμένων με μαύρα ρούχα επιτέθηκε φραστικά στα τηλεοπτικά συνεργεία που πήγαν να καλύψουν την εκδήλωση, ενώ στη συνέχεια τα ίδια άτομα προπηλάκισαν και έτρεψαν σε φυγή δύο άτομα που φέρονται ότι ήταν αλλοδαποί. Κανένας από τους εκατοντάδες συγκεντρωμένους δεν φορούσε μάσκα προστασίας από τον κορονοϊό. Η παρουσία της αστυνομίας ήταν πολύ διακριτική, ενώ οι συγκεντρωμένοι ανήλθαν σε περίπου 500 άτομα.

SHARE