Δεύτερος νεκρός στην Ελλάδα – 92 χρονος στην Πτολεμαίδα

Δεύτερος νεκρός από τον κορονοιό στην Ελλάδα. Η επίσημη ανακοίνωση από το υπουργείο Υγείας αναμένεται σε λίγη ώρα.

Πρόκειται για έναν ηλικιωμένο άνδρα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ήταν 92 ετών ο οποίος κατέληξε μετά από σοβαρές επιπλοκές πνευμονίας στο νοσοκομείο Πτολεμαίδας, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σημειώνεται ότι νοσηλεύονται ακόμα δύο συγγενείς του 92χρονου, επίσης φορείς του κορωνοϊού.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τη χθεσινή επίσημη ενημέρωση από τον καθηγητή λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα, πέντε ασθενείς ήταν διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία σε όλη την επικράτεια, ενώ 47 άνθρωποι εξακολουθούν να νοσηλεύονται.

Από το σύνολο των κρουσμάτων, όπως σημείωσε ο καθηγητής Σ. Τσιόδρας, τα 36 είναι υπό διερεύνηση, ενώ τα 11 είναι “ορφανά” (δηλαδή δεν έχουν σαφή πηγή έκθεσης), εκ των οποίων τα 9 βρίσκονται στην Αττική.

Παράλληλα, έχουν ελεγχθεί συνολικά 2.700 άτομα, ενώ μόνο το τελευταίο 24ωρο οι έλεγχοι που έχουν πραγματοποιηθεί είναι περισσότεροι από 1.000.

Από το σύνολο των κρουσμάτων, 47 είναι πάνω από 65 ετών, 79 ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα των 40-64 και, όπως λένε οι επιστήμονες, σε αυτή την ομάδα αναμένουν τα περισσότερα κρούσματα. Επίσης έχουν προσβληθεί 7 παιδιά από 0 έως 17 ετών.

Γεωγραφικά η κατανομή των κρουσμάτων έχει ως εξής: Αθήνα 85, Ηλεία 40, Αχαΐα 9, Θεσσαλονίκη 6, Ανατολική Αττική 5, Ζάκυνθος 4, Καστοριά 3.

SHARE