Δένδιας από Τύνιδα: Απαιτείται μια λύση στη Λιβύη χωρίς ξένους στρατούς

«Συμφωνήσαμε ότι για την επίλυση της λιβυκής κρίσης, απαιτείται μία λύση που να προέρχεται από τους ίδιους τους Λίβυους. Χωρίς ξένους παράγοντες, χωρίς ξένους στρατούς», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας έπειτα από το πέρας των συνομιλιών που είχε στην πρωτεύουσα της Τυνησίας στις 29 Ιουνίου με τον ομόλογό του, Noureddine Erray.

«Η Ελλάδα αναγνωρίζει τον καίριο σταθεροποιητικό και εποικοδομητικό ρόλο της Τυνησίας στην περιοχή», σημείωσε ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, υπογραμμίζοντας παράλληλα «ότι η Τυνησία δύναται να παίξει έναν πολύ εποικοδομητικό ρόλο» και στην επίλυση της λιβυκής κρίσης.

«Μοιραζόμαστε μία κοινή αντίληψη ως προς τον τρόπο που προάγουμε τις εξωτερικές μας σχέσεις. Θεμέλιο αυτής της κοινής άποψης είναι η δέσμευσή μας να παραμένουμε πάντοτε εντός πλαισίου του Διεθνούς Δικαίου», συνέχισε ο κ. Δένδιας, υπογραμμίζοντας ότι στον αντίποδα, η εμπλοκή της Τουρκίας στη Λιβύη «αντιβαίνει άμεσα τις Αποφάσεις του ΟΗΕ και τα Συμπεράσματα της Διάσκεψης του Βερολίνου, ενώ αποσταθεροποιεί την περιοχή».

Νίκος Δένδιας και Noureddine Erray υπέγραψαν μια Συμφωνία Θαλασσίων Μεταφορών και συζήτησαν ζητήματα περιφερειακού ενδιαφέροντος, με την ελληνική πλευρά μάλιστα να δηλώνει «έτοιμη να προσφέρει στην Τυνησία τις καλές τις υπηρεσίες στις σχέσεις της με την Ευρωπαϊκή Ένωση».

SHARE