Δεν γίνεται να αλλάξουν οι κανόνες για χατίρι της Ελλάδας, λέει ο Ισπανός ΥΠΟΙΚ

cristobal-montoro

Ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών Κριστόμπαλ Μοντόρο εμφανίσθηκε κατηγορηματικά αντίθετος στην ιδέα “να αλλάξουν οι κανόνες” της ΕΕ για να υπάρξει ανταπόκριση στα αιτήματα της Ελλάδας.

“Το να μπει κανείς στην Ευρώπη είναι κάτι εθελοντικό και ανήκουμε στη λέσχη αυτή με την προϋπόθεση ότι σεβόμαστε τους κανόνες της λέσχης επειδή αυτό είναι προς το συμφέρον όλων μας”, δήλωσε ο υπουργός της συντηρητικής κυβέρνησης του Μαριάνο Ραχόι στη διάρκεια συνέντευξής του στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο TVE.

“Την Ευρώπη δεν την έφτιαξε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ούτε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η Ευρώπη είμαστε εμείς, οι χώρες που την αποτελούμε, εμείς είμαστε που έχουμε ορίσει αυτούς τους κανόνες”, υπενθύμισε ο υπουργός απαντώντας σε ερώτηση για τη βούληση της νέας ελληνικής κυβέρνησης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να επιτύχει μια επανεξέταση της πολιτικής της Ευρώπης έναντι της Ελλάδας, του χρέους περιλαμβανομένου.

“Δεν είναι συνεπώς δυνατό να απαντάμε στις εσωτερικές πολιτικές αλλαγές στις χώρες με νέους κανόνες διότι έτσι η λέσχη απλούστατα θα καταρρεύσει”, πρόσθεσε.

Στη δημοσιογράφο του TVE που τον ερώτησε αν η Ελλάδα πρέπει να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της και να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις, απάντησε μ΄ ένα απλό: “Ναι, προφανώς, όπως κάναμε όλοι”.

“Είναι εύκολο να ανέβεις στην κυβέρνηση και να πεις, ΄θέλω να αυξήσω αυτή τη δαπάνη, αυτήν εδώ και επίσης αυτή την άλλη΄, προφανώς έτσι θα θέλαμε όλοι να κυβερνάμε. Όμως η ερώτηση είναι, από πού βγαίνουν τα χρήματα αυτά; Από τους Έλληνες; Από τους άλλους Ευρωπαίους ή από τον υπόλοιπο κόσμο; Ποιος θα δώσει αυτά τα χρήματα; Αυτό είναι το όλο θέμα”, τόνισε.

SHARE