Δ.Λιάκος: Μόνο με συμφωνία του Eurogroup δεν θα περικοπούν οι συντάξεις

 

Η απόφαση για την αναστολή της ψηφισμένης περικοπής των συντάξεων μπορεί να ληφθεί μόνο αν βγαίνουν τα πλεονάσματα και αν συμφωνήσουν οι υπουργοί του Eurogroup, δηλώνει  ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Δημήτρης Λιάκος στο «Βήμα της Κυριακής».

Οποιαδήποτε πρόβλεψη περί αναστολής, χωρίς αποσαφήνιση των οικονομικών δεδομένων στο τέλος του έτους και την αναγκαία συνεννόηση στο Eurogroup, είναι άκαιρη. 

Ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ δηλώνει ότι βλέπει περιθώρια σταδιακής αύξησης των κατώτατων μισθών, λαμβάνοντας όπως λέει αρχικά υπόψη τα πραγματικά οικονομικά δεδομένα.

Σημειώνει ωστόσο ότι δεν είναι εύκολη η αποκατάσταση των εργατικών δικαιωμάτων, καθώς όπως τονίζει η ελαστικοποίηση της εργασίας είναι παγκόσμια τάση και θα χρειαστούν προσεκτικοί χειρισμοί.

Ο κ Λιάκος σημειώνει ότι τα δύσκολα για την οικονομία είναι πίσω αλλά η προσπάθεια και οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να συνεχιστούν χωρίς εφησυχασμούς.

Τάσσεται δε, υπέρ της διεξαγωγής των εκλογών τον Σεπτέμβριο του 2019, λέγοντας ότι η προκήρυξη πρόωρων εκλογών σε αυτή τη συγκυρία δε θα ευνοούσε την οικονομία.

Τέλος, αντικρούει τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση ψήφισε τέταρτο μνημόνιο, λέγοντας ότι η χώρα βρέθηκε αντιμέτωπη με έναν μεγάλο όγκο δημόσιου χρέους που πρέπει σταδιακά να μειωθεί και για αυτό υπάρχει ένας συμπεφωνημένος οδικός χάρτης, από τον οποίο προκύπτουν υποχρεώσεις αλλά υπάρχει και συγκεκριμένο πακέτο ελάφρυνσης για τη στήριξη της Ανάπτυξης.

Όπως σημειώνει, όποιος δεν αναγνωρίζει αυτά τα δεδομένα και μιλά με δημαγωγική ευκολία, θα διαψευστεί από την πραγματικότητα.

Εκτιμά ακόμα ότι η μείωση των βαρών για τους πολίτες είναι εφικτή μόνο μέσω ενός σοβαρού σχεδίου, που όπως λέει μέχρι στιγμής μόνο η κυβέρνηση το έχει περιγράψει καθαρά και με σαφήνεια.

SHARE