Χρυσός με άνοδο στα 1.511,10 δολάρια

Κέρδη κατέγραψε ο χρυσός στη συνεδρίαση της Πέμπτης, για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση, κλείνοντας μάλιστα στο υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τους επενδυτές, το πολύτιμο μέταλλο έχει ωφεληθεί από την πρόσφατες αμφιβολίες σχετικά με την ολοκλήρωση της συμφωνίας πρώτης φάσης των ΗΠΑ με την Κίνα, τις πολιτικές ανησυχίες για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η πρόσφατη απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων να παραπέμψουν τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ αλλά και τους φόβους ότι η χρηματιστηριακή αγορά έχει υπεραποδόσει.

Το συμβόλαιο Φεβρουαρίου ενισχύθηκε κατά 0,4% στα 1.511,10 δολάρια η ουγγιά, έχοντας ενδοσυνεδριακά φτάσει έως τα 1.512 δολάρια, που είναι το υψηλότερο επίπεδο μετά το κλείσιμο στα 1.514,80 δολάρια στις 31 Οκτωβρίου. Την Τρίτη ο χρυσός είχε σημειώσει επίσης άνοδο κατά 1,1%, που επανέφερε την τιμή πάνω από το ψυχολογικό όριο των 1.500 δολαρίων η ουγγιά.

 

Χρυσός: Θα είναι η “λαμπερή” επένδυση του 2020; Επενδυτές ποντάρουν σε διπλασιασμό τιμής – Ξέχασαν πως είχαν καεί πριν λίγα χρόνια

 

SHARE