ΧΡΥΣΟΣ: Άνοδος στα 1.515,10 δολ μετά τις δηλώσεις Τραμπ για Ιράν

Με άνοδο έκλεισε ο χρυσός την Παρασκευή, καθώς η ανακοίνωση του Αμερικανού προέδρου για πρόσθετες κυρώσεις κατά του Ιράν και η είδηση ότι η Κίνα διέκοψε τις εμπορικές διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ έστρεψαν τους επενδυτές στο “ασφαλές” καταφύγιο.

Το συμβόλαιο παράδοσης Δεκεμβρίου του χρυσού ενισχύθηκε κατά 0,6% και έκλεισε στα 1.515,10 δολάρια η ουγγιά. Σε επίπεδο εβδομάδας έκλεισε με κέρδη 1%.

Ο Τραμπ ανακοίνωσε σήμερα ότι θα επιβληθούν κυρώσεις στην εθνική τράπεζα του Ιράν, την οποία ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Στίβεν Μνούτσιν, χαρακτήρισε τελευταία πηγή κεφαλαίων της Τεχεράνης.

Παράλληλα, σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι θέλει μια “συνολική” εμπορική συμφωνία με την Κίνα αλλά δεν είναι αναγκαίο αυτή να υλοποιηθεί πριν από τις εκλογές του 2020.

Την ίδια ώρα, κυκλοφορεί η είδηση ότι η κινεζική αντιπροσωπεία ακύρωσε την επίσκεψή της σε αγρότες στη Μοντάνα, με το Reuters να μεταδίδει ότι οι Κινέζοι αξιωματούχοι που είναι αρμόδιοι για τα αγροτικά προϊόντα θα επιστρέψουν στην Κίνα συντομότερα από ό,τι αναμενόταν. Σύμφωνα με μέσα ενημερωσης, η επίσκεψη της κινεζικής αντιπροσωπείας στην Μοντάνα είχε προγραμματιστεί στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων που πραγματοποιούν χαμηλόβαθμοι αξιωματούχοι των δύο χωρών εν όψει της νέα συνάντησης σε υψηλότερο επίπεδο που σχεδιάζεται για τις αρχές του επόμενου μήνα.

 

 

SHARE