Χρηματοδότηση έντεκα εκατ. από την ΕΤΕπ στη Veridos Ματσούκης

Τη χρηματοδότηση της εταιρείας εκτυπώσεων εγγράφων ασφαλείας Veridos Ματσούκης ΑΕ με δάνειο ύψους 11 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας παρουσία του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και υπουργού Οικονομίας & Ανάπτυξης, Γιάννη Δραγασάκη.

Η χρηματοδότηση από την ΕΤΕπ θα στηρίξει νέες επενδύσεις άνω των 23 εκατ. ευρώ της Veridos Ματσούκης στην Αθήνα, που αφορούν στην αύξηση της παραγωγικής ικανότητας διαβατηρίων, δελτίων ταυτότητας και άλλων επίσημων εγγράφων για κυβερνήσεις με χρήση τελευταίων χαρακτηριστικών ασφαλείας που είναι κρίσιμα για τη μείωση της απάτης στο χώρο των ταυτοτήτων.

Ο κ. Δραγασάκης σε σύντομο χαιρετισμό του τόνισε ότι η Ελλάδα περνά σε μια νέα φάση. «Η επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών επαναφέρει την Ελλάδα στον ρόλο που έχει υποχρέωση να έχει, τον ρόλο της υπεύθυνης δύναμης, της χώρας που είναι όχι απλώς πόλος σταθερότητας αλλά εξάγει σταθερότητα. Της χώρας που πρέπει να πρωταγωνιστήσει ώστε τα Βαλκάνια, να γίνουν περιοχή σταθερότητας, ειρήνης και συνεργασίας. Δεν θέλουμε να διεισδύσουμε στα Βαλκάνια αλλά να δημιουργήσουμε κοινές υποδομές, κοινά δίκτυα, συνθήκες καλύτερες για όλους τους λαούς της περιοχής και ασφαλώς κάνοντας αυτό, η Ελλάδα θα είναι από τους πλέον ευνοημένους» επεσήμανε.

Αναφερόμενος στην υπογραφή της δανειακής σύμβασης της ΕΤΕπ και της Veridos Ματσούκης, ο κ. Δραγασάκης τόνισε: «Η χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων προς μία ακόμα επιχείρηση που αναπτύσσει την παραγωγική δραστηριότητά της στην Ελλάδα έχοντας ισχυρό εξωστρεφή προσανατολισμό, αποτελεί άλλη μια έμπρακτη ψήφο εμπιστοσύνης στη χώρα και τις προοπτικές της. Με “πυξίδα” την Εθνική Αναπτυξιακή Στρατηγική, η Ελλάδα περνά σε μια νέα φάση, αντιμετωπίζοντας με αυτοπεποίθηση και ανανεωμένη δυναμική το μέλλον της. Προτεραιότητα της νέας περιόδου είναι η έμφαση στην ποιότητα σε όλα τα επίπεδα – στον εκσυγχρονισμό των θεσμών, στην προσέλκυση επενδύσεων, στην αξιοποίηση του ανθρώπινου κεφαλαίου, στην αναβάθμιση των παραγόμενων προϊόντων. Οι συνέργειες με ευρωπαϊκούς και διεθνείς φορείς για την ενίσχυση ειδικά επιχειρηματικών σχεδίων που στηρίζουν το διαρθρωτικό μετασχηματισμό της οικονομίας, συμβάλουν στη μετάβαση σε ένα νέο παραγωγικό υπόδειγμα βιώσιμης ανάπτυξης, με στόχο δημιουργία νέων ποιοτικών θέσεων εργασίας και τη μείωση των ανισοτήτων».

Από την πλευρά του, ο Ευθύμιος Ματσούκης, Διευθύνων Σύμβουλος της Veridos Ματσούκης, ανέφερε: «Η Veridos Ματσούκης είναι μια κορυφαία εταιρεία εκτυπώσεων εγγράφων ταυτοποίησης και ασφάλειας. Η νέα χρηματοδότηση της ΕΤΕπ θα καταστήσει δυνατή την επέκταση του υπερσύγχρονου δυναμικού παραγωγής στην Ελλάδα για την κατασκευή των πιο ασφαλών διαβατηρίων και δελτίων ταυτότητας για χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο. Η πρόσβαση στη μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση θα μας επιτρέψει επίσης να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας στην Αθήνα».

Ο Hans Wolfgang Kunz, Διευθύνων Σύμβουλος της Veridos GmbH, του πλειοψηφικού μετόχου της Veridos Ματσούκης, συνεχίζει: «Καταφέραμε να σημειώσουμε μεγάλη ανάπτυξη στο παρελθόν, μέσα από τη συνεχή επέκταση της πελατειακής μας βάσης. Ως εκ τούτου, αποφασίσαμε να αυξήσουμε την παραγωγική ικανότητα για την παραγωγή ασφαλών πολυκαρμπονικών δελτίων ταυτότητας και πλαστικών σελίδων για διαβατήρια στην Veridos Ματσούκης, στην Αθήνα. Αυτό μας επιτρέπει να συνεχίσουμε την ιστορία επιτυχίας αυτής της υπερσύγχρονης μονάδας κατασκευής ταυτοτήτων, η οποία είναι γνωστή για την πλέον ανώτερη ποιότητα από τις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο».

«Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων είναι στην ευχάριστη θέση να στηρίξει νέες μεταρρυθμιστικές επενδύσεις ύψους 23 εκατομμυρίων ευρώ από μια εταιρεία παγκόσμιας κλάσης εδώ στην Αθήνα μέσω του δανείου ύψους 11 εκατομμυρίων ευρώ που συμφωνήθηκε σήμερα. H Veridos Ματσούκης, μαζί με την Veridos GmbH, παρέχουν ασφαλή έγγραφα ταυτοποίησης για τους πελάτες παγκοσμίως και οι επενδύσεις στην εγκατάσταση της Αθήνας θα βασίζονται στα διεθνή δυνατά σημεία των εταιρειών. Κατά τα τελευταία δύο χρόνια, η ειδική Επενδυτική Oμάδα της ΕΤΕπ για την Ελλάδα ενίσχυσε τη συνεργασία με τους εταίρους των ελληνικών επιχειρήσεων και του δημόσιου τομέα. Αυτό επέτρεψε τη χρηματοοικονομική υποστήριξη και την τεχνική εμπειρογνωμοσύνη της ΕΤΕπ ώστε να ωφεληθούν οι επενδύσεις σε νέους τομείς και η άμεση χρηματοδότηση που συμφωνήθηκε με ένα φάσμα πελατών για πρώτη φορά, όπως η Veridos Ματσούκης. «Προσβλέπουμε στην περαιτέρω επέκταση της υποστήριξής μας για να ξεκλειδώσει τις επενδύσεις από άλλες κορυφαίες εταιρείες με δραστηριότητες σε αυτή τη χώρα και σε συνεργασία με τους διεθνείς εταίρους που επιθυμούν να επεκτείνουν τις δραστηριότητες στην Ελλάδα», δήλωσε ο Peter Jacobs, επικεφαλής της Επενδυτικής Ομάδας της ΕΤΕπ για την Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι πάνω από 50 νέες θέσεις ειδίκευσης αναμένεται να δημιουργηθούν στο εργοστάσιο που παράγει ήδη έγγραφα ταυτότητας, γραμματόσημα, εισιτήρια μεταφοράς και έγγραφα ταχογράφου. Με την αυξημένη δυναμικότητα, η Veridos Ματσούκης λαμβάνει υπόψη την αυξανόμενη παγκόσμια ανάγκη για ασφαλή ταυτοποίηση. Σύμφωνα με τη Διεθνή Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών (IATA), οι αριθμοί επιβατών θα μπορούσαν να διπλασιαστούν σε 8,2 δισ. το 2037. Η ανάγκη των κυβερνήσεων για ηλεκτρονικά ταξιδιωτικά έγγραφα για βολική και ασφαλή ροή διέλευσης των συνόρων θα αυξηθεί αντιστοίχως.

H Veridos Ματσούκης είναι μια κοινοπραξία μεταξύ της Veridos GmbH με έδρα τη Γερμανία και της Ματσούκης Γραφικές Τέχνες ΑΕ, που ιδρύθηκε το 2007 και συνεχίζει την υπερήφανη κληρονομιά της Αλεξ. Ματσούκης ΑΕ, η οποία κατέχει ηγετική θέση στη βιομηχανία εκτυπώσεων ασφαλείας πολλών δεκαετιών. Η Veridos GmbH αποτελεί μια κοινοπραξία μεταξύ της Giesecke + Devrient GmbH και της Bundesdruckerei GmbH, των δύο μεγαλύτερων Γερμανών παρόχων τεχνολογιών υψηλής ασφαλείας.

SHARE