Χρηματιστήριο: Ποιες εταιρείες μοιράζουν χρήμα από προμερίσματα και επιστροφές φόρου

Εισηγμένες εταιρείες μοιράζουν χρήμα στους μετόχους τους, μέσω προμερισμάτων – επιστροφών κεφαλαίου και μέσω επιστροφών φόρου.

Η Motor Oil άρχισε να διανέμει από χθες  προμέρισμα ύψους 0,35 ευρώ ανά μετοχή. Επιπλέον θα δοθούν και  0,0175 ευρώ από επιστροφή φόρου, καθώς το περυσινό προμέρισμα είχε φορολογηθεί με 15% και όχι με 10%, όπως στη συνέχεια θεσπίστηκε.

– Σήμερα η έκτακτη γενική συνέλευση της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, η οποία θα αποφασίσει την επιστροφή κεφαλαίου 0,17 ευρώ ανά μετοχή.

Η Attica Group συγκαλεί για σήμερα υ έκτακτη γενική συνέλευση με θέμα τη διανομή κερδών προηγούμενων χρήσεων.

Η Prodea διανέμει προμέρισμα ύψους 0,318 ευρώ ανά μετοχή και από σήμερα 18/12 οι μετοχές διαπραγματεύονται  χωρίς το δικαίωμα. 

 

ΟΠΑΠ ανακοίνωσε ότι  μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2020 θα διανείμει έκτακτο μέρισμα το οποίο θα αντιστοιχεί κατ’ ελάχιστον στα κέρδη της εταιρείας για το 2019. Επιπρόσθετα, θα δοθεί 0,005 ευρώ από επιστροφή φόρου, καθώς το περυσινό προμέρισμα είχε φορολογηθεί με 15% και όχι με 10%, όπως στη συνέχεια θεσπίστηκε.

– Η Jumbo, προγραμματίζει για τον Ιανουάριο έκτακτη γενική συνέλευση με θέμα τη διανομή έκτακτου μερίσματος ύψους 0,22 ευρώ ανά μετοχή.

 

 

 

SHARE