ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: Δεν φαίνεται Ανάσταση στον βραχυπρόθεσμο ορίζοντα – Ελληνοτουρκικά, σκανδαλολογία, αβεβαιότητες για stress tests και συνθήκες εξόδου από το Μνημόνιο

 

Ψυχολογικό κλίμα για ανοδική κίνηση στους χρηματιστηριακούς δείκτες δεν υπάρχει. Η όξυνση στα ελληνοτουρκικά, οι φόβοι για ένα “τυχαίο” γεγονός στο Αιγαίο και η έλλειψη ειδήσεων θετικών για την πραγματική οικονομία σκιάζουντον χρηματιστηριακό ορίζοντα, παρά το γεγονός, ότι μεγάλοι όμιλοι, όπως πρόσφατα η ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ, με τις επιτυχίες τους στις ομολογιακές εκδόσεις, έδωσαν θετικότατο στίγμα.

Ο τραπεζικός κλάδος είναι …έρμαιο, τόσο των αδιευκρίνιστων τελικών “επιθυμιών” ΕΚΤ-ΕΕ-ΔΝΤ, όσο και του νοσηρού κλίματος που διαρρέεται σχετικά με δικαστικές έρευνες και εμπλοκές σχετικά με το παρελθόν του. Παλαιά δάνεια σε κόμματα και μεγάλες επιχειρήσεις ήλθαν και πάλι στο προσκήνιο, στο πλαίσιο της …κάθαρσης και των ανταγωνισμών εντυπωσιασμού της κοινής γνώμης.

Ειδήσεις ικανές να επηρεάσουν την Χρηματιστηριακή Αγορά αναμένονται από την εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ και κυρίως  από τον Μάιο και μετά, οπότε θα έχουμε τα αποτελέσματα των “stress tests” των ελληνικών τραπεζών (4/5) και το Eurogroup (24/5), όπου αναμένεται να έχουμε μία πρώτη αίσθηση σχετικά με το πώς εξελίσσονται τα θέματα που αφορούν την ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης, καθώς και την κατεύθυνση που θα ακολουθήσει η χώρα μετά τον Αύγουστο.

Παράλληλα, η συνεχιζόμενη νευρικότητα στις διεθνείς αγορές, με αφορμή άλλοτε τους φόβους για διεθνή εμπορικό πόλεμο και άλλοτε την άνοδο των αμερικανικών επιτοκίων, δεν βοηθά σε καμία περίπτωση στον θετικό επηρεασμό της ελληνικής αγοράς.

 

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε   το πρώτο τρίμηνο του 2018 με πτώση 2,7% σε σχέση με την αρχή της χρονιάς.  Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης κλείνει με απώλειες 3%, ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης κλείνει με άνοδο 7%, ενώ ο τραπεζικές δείκτης κλείνει με πτώση 10%…

ΟΙ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ

ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ 29 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

SHARE