Χρηματιστήρια: Μικρή πτώση στην Ασία – Κλειστά σε Αθήνα, Ευρώπη – Ανοιχτή η Wall

Πτωτικά κινούνται  οι ασιατικές αγορές. Η συμφωνία του OPEC+ για μείωση της παραγωγής κατά 9,7 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα μέχρι το τέλος Ιουνίου, δεν κατάφερε να δημιουργήσει κλίμα αισιοδοξίας, με την προσοχή των επενδυτών να παραμένει στραμμένη στην εξέλιξη της πανδημίας.

Σήμερα, Μ.Δευτέρα στην Ελλάδα, Δευτέρα του Πάσχα για τους Καθολικούς, είναι κλειστές οι αγορές της Ευρώπης, όπως και το Χρηματιστήριο Αθηνών. Η Wall Street λειτουργεί κανονικά και αναμένεται να αποτυπώσει σαφέστερα την κατάσταση στις αγορές.

Ο Nikkei στο Τόκιο υποχωρούσε κατά 1,75% στις 19.157 μονάδες, κατά 0,33% ο Shanghai Composite στις 2.787 μονάδες, κατά 0,25% ο CSI στις 3.759 μονάδες και κατά 0,96% ο Kospi της Ν.Κορέας στις 1.842 μονάδες.

Ως τα μεσάνυχτα της Κυριακής καταγράφηκαν 108 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοιού  στην ηπειρωτική Κίνα, αριθμός που είναι ο  υψηλότερος εδώ και έξι εβδομάδες. Πρόκειται για ταξιδιώτες που έφθασαν στη χώρα έχοντας μολυνθεί στο εξωτερικό, αναφέρουν οι αρχές. Το Πεκίνο ανησυχεί μήπως αυτό πυροδοτήσει νέο κύμα εξάπλωσης και να προκαλέσει εκ νέου παράλυση κάθε δραστηριότητας.

 
SHARE